Det viste seg nemlig at Petter Soleng Skinstad som ble spurtslått av Christoffersen på oppløpet og nummer to i halvbirken, var mannen som reddet seieren for Christoffersen. Det hører med til historien at Soleng Skinstad var skikkelig forbannet etter målpassering. Han forlangte å få løypeanviserne vekket umiddelbart.

- Jeg synes det er svak at ikke løypeanviserne er klare når løperne kommer, tordnet Soleng Skinstad som leverte dagens fair play da han ropte etter Stian Christoffersen da han løp feil.

- Jeg hadde 20 meter på Christoffersen før bakkene ned mot mål da jeg så at Stian løp feil. Jeg måtte rope etter ham for å gjøre ham oppmerksom på feilen han hadde gjort. Christoffersen kom på skinner igjen og i den siste bakken ned mot målpassering, passerte Christoffersen Soleng Skinstad og vant halvbirken totalt.

- Det var dagens første arrangørtabbe at Christoffersen ikke ble vist vegen inn mot mål, sa Soleng Skinstad som ikke reflekterte noe over den tapte seieren:

- Nei, Stian vant fortjent. Han var den beste løperen av oss, sa Soleng Skinstad.

- Feilen gjorde at jeg måtte ta inn to-tre sekunder på Petter inn mot mål, men det gikk greit i utoverbakkene, sa Stian Christoffersen.

- Hadde jeg vunnet her, hadde det ikke vært noen trivelig måte å vinne på. Det var helt naturlig for meg å få Stian på riktig spor igjen. Den beste vant uansett, sa Petter Soleng Skinstad etter å ha vist hva fair play er i praksis. 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00