➤ Slik arrangeres sprint-NM

Lørdag er det individuell kvalifisering, før det blir finaler med de 30 beste i herre og dameklassen. Imellom de to løpene, er det Søndag er det klart for NM i sprintstafett, hvor Norges beste lag skal kjempe om norgesmestertittelen. Arrangørene håper mange vil ta turen for å skape folkeliv rundt arrangementet.

– Vi håper absolutt det skal komme litt folk å se på, og lørdag kan vi nok håpe på bra med folk. VI har en storskjerm på torget som gjør at man kan følge med på det som skjer. I tillegg håper vi på et veldig bra sportslig arrangement, forteller arrangementssjef Erik Neby.

TIl NM-løpene er det ventet rundt 250 løpere hver dag.

➤ De lokale NM-håpene

Det lokale håpet Anine Lome håper mange tar turen.

– Jeg håper det skal bli veldig gøy, og at mange tar turen til byen for å heie. Jeg håper absolutt det blir litt liv. Det er jo en kjempemulighet til å reklamere litt for sporten, og at flere får øynene opp for orientering, forteller Lome.

Lome ble juniornorgesmester i 2016, og har også en fjerdeplass fra junior-VM. Hun ønsker å kjempe i toppen i helgen.

Evine og Emilie Westli Andersen fra Løten O-lag er to spennende lokale løpere, som skal kjempe om gode plasseringer i helgen. Sammen med Sofie Johansson danner de et sterkt stafettlag for Løten.

Magne Dæhli fra Løten løper ikke den individuelle sprinten lørdag, men skal løpe for sin klubb Halden på stafetten søndag, i tillegg til norgescupen på Budor mandag. Dæhli vant nylig i verdenscupen, og har VM-gull på stafett forrige sesong.

➤ Pinseløpene

De tradisjonsrike pinseløpene går også som planlagt, og allerede lørdag er det pinesprinten. Da får bredde prøvd å orientere i sentrum, mellom kvalifiseringen og finalene til seniorene.

Søndag ettermiddag er det klart for Elgdilten på Budor. Pinseløpene avsluttes på Budor med Løvspretten mandag, som også er norgescup for seniorene.

Til Pinseløpene er det ventet opp mot 1000 deltakere.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.