Oslo (NTB): Eldar Rønning, Martin Johnsrud Sundby, Tord Asle Gjerdalen og Petter Northug går for VM-gull for Norge.

Dette er utvalg av minnerike herrestafetter gjennom historien:

2010: Endelig Sverige i OL. Odd-Bjørn Hjelmeset valgte gale ski og fikk "is i rubben". Tapet på andreetappen lot seg ikke rette opp for de andre norske.
2007: Northug går inn til sin første stafettittel i VM i Sapporo. Feirer med å kalle løpet "barneskirenn".
2003: Jörgen Brink leder overlegent. Svenskene går rundt som VM-vinnere i Cavalese. Så sprekker Brink totalt. Thomas Alsgaard avgjør for Norge.
1999: Samme Alsgaard misser i sin eneste mesterskapsstafett som ankermann for Norge. Christian Hoffmann (Østerrike) spurter inn til VM-gull på hjemmebane i Ramsau.
1995: Spurtkongen Alsgaards første oppgave i Dæhlie-rollen for Norge. Med ham som ankermann tar Norge fem gull i de sju neste VM og OL.

Dæhlie-bom

1994: Dæhlie går sitt siste mesterskap som fjerdemann. Han spurtslås av Italias Silvio Fauner på Lillehammer i OL.
1992: 24 års seierstørke er over for stafettgutta i OL. Det skjer med klar margin (1.26 minutter).
1989: Vegard Ulvang får ikke opp nok fart i spurten. Norge blir nummer fire i VM. Den eneste plassen utenfor pallen for Norge på de siste 20 årene.
1982: Klassikeren. Oddvar Brå brekker staven noen få hundre meter før mål i Oslo-VM. Han får en ny av Terje Borgen og når mållinjen likt med Sovjets Alexander Savjalov til delt gull.
1978: Ivar Formo faller på nest siste etappe i Lahtis-VM. Svenskene vinner til slutt. Norsk bronse.
1972: Johs Harviken gir fra seg over et minutt som ankermann i OL, norsk sølv.
1968: Norge vinner sitt første OL-gull i herrestafett i Grenoble. Odd "Stafett-Martin" Martinsen defilerer inn.
1966: Norsk VM-gull i Kollen. Det første på flere tiår og det første sendt på norsk TV. Oddvar Brås personlige favoritt. (©NTB)
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.