Situasjonen som fikk det til å koke for hedmarkingene skjedde drøyt ti minutter etter pause, da hjemmelaget økte ledelsen til 2-0. Da sto Nybergsunds unggutt Eivind Holte Tøråsen på sidelinjen, klar til å komme inn på banen, etter å ha vært ute for å få behandling etter en smell.

Men til tross for at ballen skal ha vært ute av spill to ganger, fikk ikke Tøråsen tillatelse fra dommeren til å komme tilbake på banen, og med en mann mer benyttet finnmarkingene sjansen til å score.
Nybergsund-trener Ola Brenden bekrefter til NTB at klubben la inn et protest etter kampen, på grunn av situasjonen.
 – Vi hadde kontakt med dommeren mens spilleren sto klar til å komme inn på banen, men han ga ikke klarsignal selv om ballen var ute to ganger, og så scoret jo de før han fikk komme inn, sier Brenden, og forteller at dommeren etter kampen skal ha forklart at han trodde han måtte sette i gang spillet før han kunne slippe innpå spilleren.

– Det var en situasjon hvor en spiller skulle inn på banen igjen etter en skade, og jeg brukte nok litt lang tid på å oppdage det. Samtidig er det dommeren som må gjøre vurderingen på når han skal slippe inn, blant annet i forhold til hvor på banen spillet foregår, sier Hansen til NTB.

Også i fjor ble det lagt inn protest etter det tilsvarende oppgjøret. Da var det Alta som protesterte, fordi Nybergsund utlignet til 3-3 mens Alta-spillerne fortsatt var på motsatt banehalvdel og jublet for å ha tatt ledelsen med 3-2. Den gang ble protesten tatt til følge, og resultatet ble omkamp mellom de to lagene. Omkampen endte da også uavgjort, 1-1.
Nå ender trolig saken hos juridisk avdeling i NFF, som da må ta stilling til om protesten skal blitt tatt til følge eller ikke. (©NTB)
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.