Mørk var ivrigst med seks fulltreffere på bare et kvarters spill. Oftedal ble kåret til banens beste av en jury i hallen.

Keeper Katrine Lunde fortsatte ferden på sin VM-sky og reddet og reddet.

Makker Kari Aalvik Grimsbø spilte strålende det første kvarteret av 2.-omgangen, men så ble hjelpen fra forsvaret (tilnærmet norsk B-oppstilling etter hvert) litt borte. Dermed falt redningsfrekvensen hennes noe.

Veronica Kristiansen er tilbake på toppnivået fra Champions League i høst. Hun scoret seks ganger bare i 1. omgang. Etter den ledet Norge 20-7.

Kampen var ikke spennende. Motstanden blir langt, langt hardere senere i mesterskapet.

Uten feil?

Muligheten for at Norge råkjører gjennom VM uten annet enn seire, er likevel ganske god. Fredag går gruppefinalen mot Sverige. Svenskene har en rekke tap mot Norge i mesterskap. Senest brutale 20-33 i Rio de Janeiro-OL.

I intervjusonen etter svenskenes kamp mot Argentina var det ikke mye som tydet på at Sverige skal vinne. Kroppsspråket til mange av de svenske spillere lyste: – Dette går nok ikke.

Norge blir kjempefavoritt, og det må trolig en kollektiv kollaps til for å unngå seier.

Det ender med norsk gruppeseier ved uavgjort eller seier.

Best

Om Norge sto for det meste av underholdningen, kom kampens perle fra en tsjekkisk hånd. Veronika Malá hentet ned en kontringspasning mens hun var i luften og sendte ballen i mål med ryggen mot Lunde.

Heidi Løke var tilbake mot Tsjekkia etter en hissig pizza-matforgiftning. Emilie Hegh Arntzen trenger litt mer tid, men skal være spilleklar fredag.

Håndballjentene slo torsdag også sin rekord i antall kamper på rad uten tap. Den lyder nå på 29. Under Marit Breivik var rekken oppe i 28 to ganger (2004-05 og 2008-09).

Det er ikke klart hvilken dag Norge spiller åttedelsfinale og mot hvem, men stedet er spikret. Det skjer i Leipzig søndag eller mandag.

Uansett hvem som møter Norge, så vil de grue seg som om de skulle til tannlegen for en rotfylling.(©NTB)

Bildetekst tc6e3786:

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.