Modølen Thomas Lehne Olsen og Petter Vaagan Moen fra Hamar får dermed ny trener.

Klubben bekreftet selv avgangen på Twitter. Bjørn Petter Ingebretsen overtar ansvaret ut sesongen.

– Vi har variert for mye i prestasjonene. Ikke bare fra kamp til kamp, men også underveis i kampene. De tingene jeg ønsker at vi som lag skal identifisere oss med, har jeg ikke klart å få ut så langt i sesongen. Summen av dette gjør at vi er blitt enige om at jeg fratrer som hovedtrener i Strømsgodset, sier David Nielsen i en pressemelding.

Klarte ikke erstatte Deila

Etter en tredel av sesongen ligger SIF på tolvteplass i eliteserien. Bare 3 av 10 kamper er endt med seier.

Drammenserne har sluppet inn hele 21 mål. I pinsen tapte Godset hele 0-4 mot Haugesund.

– Vi er blitt enige om en løsning som er til det beste for Strømsgodset. Hele klubben ønsker å takke David for den jobben han har gjort her, og ønsker ham lykke til videre. Det var tøft av David å overta trenerjobben etter Ronny Deila, der klubben i en lengre periode hadde prestert veldig bra. Dessverre ble det ikke som ønsket, sier sportssjef Jostein Flo.

Nielsen overtok som trener da gulltrener Ronny Deila gikk til Celtic i fjor sommer. Siden har SIFs resultater hatt nedadgående trend.

Spilte mesterligakvalifisering

Dansken har fått kjeft for å rotere for mye på laget og fordi han flere ganger har vraket etablerte spillere som Peter Kovacs og assistkongen Øyvind Storflor.

Nielsen uttrykker takknemlighet for tiden han fikk som trener i eliteserielaget.

– Det siste halvannet året har jeg hatt fornøyelsen av å jobbe med de beste spillerne i Norge. Det har vært store høydepunkt underveis. De to kampene mot Steaua Bucuresti i Champions League-kvalifiseringen, og sementeringen av fjerde (i serien) plass har vært høydepunktene for meg.

– Jeg vil gjerne takke hele Drammen, alle supporterne, og ikke minst alle ansatte i Strømsgodset for en fantastisk tid. Og jeg ønsker klubben hell og lykke i fremtiden. Jeg vil følge kampene fra tribunen med glede, sier den tidligere Nest Sotra-treneren i en pressemelding. (©NTB)


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.