Northug har vært nesten uten trening i fem uker. Han har slitt med et virus i kroppen siden tidlig august. Dermed har nesten to måneder av OL-oppkjøringen gått fløyten for trønderen.
Lørdag uttalte han seg offentlig om virussykdommen for første gang.
- Akkurat nå er jeg tilbake i lett trening, og statusen per i dag er at jeg tar dag for dag. Jeg gjør evaluering av formen hele tiden. Det er det som avgjør løpet videre, sier Northug til VG.
Han vet ikke når han er tilbake i trening for fullt. Northug innrømmer at han har tenkt tanken om at sesongen kan ryke.
- Ja, jeg har det i tankene. Det er slik som kan skje i idrettens verden. Alt går på skinner, og så plutselig kommer motgang som gjør at du må gjøre justeringer, sier Northug.
Virusproblemene har til nå ødelagt ett høydeopphold for Northug. Han skulle etter planen ha reist til Nord-Italia 20. oktober, men det blir for tidlig.
Langrennsløperne sesongstarter på Beitostølen 22. november. Det er uklart om Petter Northug stiller der. (©NTB)
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.