Langrennsstjernen avla blant annet blod- og spyttprøver. Disse analyseres i løpet av noen timer.
Klokken 18.00 torsdag holder skiforbundet en pressekonferanse med siste nytt om Northug.
Norge kan endre på laget helt fram til kort tid før start fredag. Da kreves det legeerklæring.
- Petter har på godt norsk litt vondt i halsen. Vi vet ikke om det er en reaksjon på løpet onsdag eller om det er en begynnende infeksjon, sier landslagslege Hans Petter Stokke.
Dersom Northug må melde forfall går Sjur Røthe inn. - Vi antar at Northug går, men jeg kan ikke gi noen garantier. Han opplevde en lignende sak under Vancouver-OL, men da gikk det raskt over, sier Stokke.
Northug vant tremila med skibytte. Han har også to sølv fra sprintkonkurransene i Holmenkollen-VM.
Det er ikke avklart hvem som starter for Norge. Det står mellom Eldar Rønning og Martin Johnsrud Sundby.
Tord Asle Gjerdalen ble foretrukket som fjerdemann framfor Røthe.
Norge har vunnet alle VM-stafetter siden 2001. I 1999 ble Thomas Alsgaard spurtslått av Østerrike. (©NTB)

Bildetekst y4b7d97:
En sår hals skaper problemer for Petter Northug. Foto: Morten Holm, Scanpix.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.