Kampen viste det de fleste visste: Norge har et litt sårbart lag denne gangen. Spillet varierer veldig, men på sitt beste er de norske virkelig gode.

Stine Bredal Oftedal har tatt steg det siste året, og hennes bidrag ga Norge heng rett etter pause.

Danskene ledet med bare ett mål flere ganger i annen omgang. Norge klarte aldri å komme à jour tross flere muligheter.

– Jeg er glad for å slå Norge, men de kommer til å bli vesentlig bedre når de får spilt noen flere kamper, sa Danmarks landslagssjef Jan Pytlick til NTB.

– Jeg tror Norge og Danmark kommer til å nå veldig langt i EM, og jeg tror det vil bety veldig mye for Norge å ha Heidi Løke tilbake.

Tungt

De siste 20 minuttene av 1. omgang var noe nær norsk kollaps, begge veier. Da gikk Danmark fra 5-5 til 14-8-ledelse.

Det norske midtforsvaret ble for lett, og framover var det stress, feilskudd og tekniske feil mot en fysisk sterk dansk midtblokk.

Det store spørsmålet er – igjen – skuddstyrken fra distanse for Norge. Linn Jørum Sulland (benken hele førsteomgangen) kommer til å måtte ta et veldig ansvar i EM. Uten mange spillemål fra henne ser det hardt ut for Norge med tanke på medaljer.

Manglende trusler fra bakspillerne gjør også betingelsene for strek- og kantspillere mer vriene.

Variabelt

I tillegg må forsvarsspillet opp, og bli der, til nivået fra 2.-omgangen torsdag. Bieffekten av det vil være billige kontringsmål, det Norge nesten levde på i mange gullsesonger.

Norge åpnet feiende flott. Keeper Kari Aalvik Grimsbø reddet de fem første skuddene på mål, og det sto raskt 3-0.

Nora Mørk ordnet trolig også en rekord. Begge hennes første to avslutninger dundret i tverrliggeren, så i ryggen på klubbvenninne Sandra Toft og i mål.

Mørk er som ren energi med norsk drakt utenpå. Dessverre makter hun ikke alltid å styre tenningsnivået slik at valgene blir riktige.

Møtes igjen

Seieren gir danskene en psykisk fordel før lagenes møte i EM. Det kommer i siste gruppekamp og vil avgjøre hvor mange poeng som blir med til neste runde.

I EM spiller Norge også mot Romania og puljens slaktoffer Ukraina i gruppespillet. De tre beste fra hver pulje går til hovedrunden.

Danmarks hittil siste internasjonale tittel kom for vel ti år siden (Aten-OL). I likhet med fem-seks andre EM-lag har Danmark sjansen denne gangen.

Mesterskapet ser vidåpent ut.

Storhamars Betina Riegelhuth og Maja Jakobsen ble sittende på benken under hele kampen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.