Semifinalen spilles fredag og starter i perfekt TV-tid 20.45. Tirsdagens triumf var Norges sjette seier på sju kamper i årets VM.

Seks scoringer på de sju første norske avslutningene ga 6-1-ledelse etter bare 6.45 minutter. En bedre start kan man ikke få selv i drømmene.

Kjørte på

Lie Hansen terroriserte ungarerne fra første kast. Dermed var det langt på vei avgjort allerede på under ti minutter.

Et tungt Ungarn ble også et lett bytte for Norges forsvar, som ga keeper Torbjørn Bergerud god hjelp. 22-åringen var meget bra i store deler av oppgjøret.

Det var klasseforskjell på lagene. 6-1 ble etter hvert til 9-3 og 11-4. 17-10 ved pause gjorde at spenningen var helt borte.

Ungarn-keeper Roland Mikler har tidligere stoppet Norge flere ganger. Han ble skutt helt ut av målet i OL-hallen i Albertville.

Best?

Kan noen andre i VM matche Norges løpskraft og fysiske form? Det virker ikke slik. Og med det i ryggen, er det ikke lenger snakk om medalje.

Det er gullet som gjelder for laget til Christian Berge.

Norge har hatt en lett vei i cupspillet. Verken Makedonia eller Ungarn er i nærheten av medaljeklasse.

Bare 28-31-kampen mot Frankrike har hittil gitt norsk tap i VM. Der var de iranske dommerne svært hjemmevennlige, og den kampen viste at de norske gutta kan slå alle på en god dag.

Paris neste

Vinner Norge også semifinalen, blir det finale søndag med avkast 17.45. Med semifinaletap, som i fjorårets EM etter ekstraomganger mot Tyskland, går bronsekampen lørdag 20.45.

Norge har aldri tatt medalje i et håndballmesterskap for menn. Nå ligger det aller meste til rette for at det skal skje.

Og norsk gull er det ikke lenger mulig å utelukke.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.