• STOLT TRENER: Lena Tyriberget er imponert over det de norske J16-spillerne har fått til. Torsdag er det finale i åpent nordisk mesterskap.Foto: NFF

Det er ingen tvil om at dette er en veldig god årgang (født 2001), og akkurat nå er de Norges beste landslag.

– Det ser slik ut akkurat nå, og det er veldig moro. Det er en utrolig bra årgang, og de har vært gode over lengre tid, sier landslagstrener Lena Tyriberget.

Treneren fra Vallset startet med denne gjengen i fjor sommer, og statistikken er ikke annet enn imponerende. Dette laget hadde en seier og en uavgjort mot Sverige i fjor som J15-lag. Så kom det et sjeldent tap - mot England. I 2017 har J16-landslaget slått Italia to ganger. Så ble det seiere mot Slovakia, Polen og Ukraina i en turnering i april. 

I åpent nordisk mesterskap i Finland er det blitt seiere mot Danmark (4-3), Tyskland (3–1) og Nederland (2-0).

Roser Ottestad-jentene

– Dette er en herlig gjeng. Det er mange som allerede er gode, og det er flere som vil prege norsk fotball i framtida, sier Tyriberget, og forteller litt mer om troppen sin:

– Dette er en gjeng som har utviklet et veldig bra samhold og ikke minst stolthet. Mentaliteten i gruppa er imponerende bra. I tillegg er denne troppen veldig bra sammensatt når det gjelder spillertyper og rollespillere.

Hun har to Ottestad-jenter i troppen nå, Oda Herberg Brannstorph og Julie Blakstad.

– Julie har vært med hele vegen, og er i kapteinsteamet. Hun er en spennende spiller med herlig driv og bra gjennombruddskraft. Julie spiller med mye kraft og har en enorm vilje.

– Oda kom inn i troppen i vinter. Hun er en ballsentral, med et godt skudd og en bra pasningsfot. Oda har bra fysikk, og er en sterk duellspiller, sier Lena Tyriberget.

Lyst på finaleseier

Tyriberget gleder seg til torsdagens finale mot Frankrike.

– Dette har vært en veldig bra uke. Vi har forsvart oss bra, og har vært giftige offensivt. Vi var spente foran denne turneringen fordi vi visste at vi ville møte sterk motstand. Vi har lyktes med det aller meste. Nå har vi tatt flere toppnasjoner hele uka med Tyskland og Nederland, og vi har lyst til å ta Frankrike også, selvfølgelig, sier Lena Tyriberget, som ser hvordan seiere og suksess gjør gruppa enda sterkere.

– Jeg ser at de blir inspirerte når de når målene vi har satt oss sammen. Det å slå gode lag gir selvfølgelig verdifull sjøltillit også, sier Lena Tyriberget.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00