Norge fulgte opp 8-0-seieren i San Marino med en vel så sterk prestasjon mot en betydelig sterkere motstander, som allerede hadde sikret 2.-plassen i gruppa bak Tyskland.

Nord-Irland hadde i VM-kvalifiseringen spilt 700 minutter mot Tsjekkia, Aserbajdsjan, San Marino og Norge uten å slippe inn mål da Stefan Johansen i det 71. minutt ble spilt fram på venstresiden og la inn nesten fra dødlinja. Ballen gikk over keeper Michael McGovern, og i forsøket på å klarere sparket Brunt den i nettaket.

En sterk gjenvinning av Alexander Sørloth banet vei for det avgjørende angrepet. Det var mye vilje i det norske laget, som med seieren sikret 4.-plassen i gruppa og klatret til 2. seedingsnivå i C-divisjonen når gruppespillet i den nye nasjonsligaen skal trekkes i januar.

Nord-Irland kom til noen sjanser i sluttminuttene, men Norge hadde vel så gode tilbud til å ta en større seier., og blant annet to annullerte mål.

Lars Lagerbäck kan glede seg over at han fortsatt er ubeseiret på Ullevaal som norsk landslagssjef.

Påvirket

Nord-Irland ble klar for toeromspill en snau time før avspark på Ullevaal, og det påvirket nok måten laget framsto. Gjestene hadde ikke lenger noe resultatkrav, og seks spillere i startoppstillingen ville med gult kort blitt utestengt i første omspillkamp.

Det var tammere ute på banen enn det ofte er når Nord-Irland spiller fotball, og vi måtte vente over en halvtime på den første sjansen.

Norge fikk ha ballen mye av tiden, men slet med å skape noe. Nordirene ville gjerne tilfredsstille sine mange tilreisende tilhengere og forsvare nullen laget hadde holdt gjennom kvalifiseringen mot alle motstandere som ikke er regjerende verdensmester.

Den hadde holdt i 665 minutter da Norges venstreback Birger Meling satte den i fare for første gang søndag. Norges første hjørnespark ble nikket unna, som stort sett alle norske innlegg, men Meling møtte ballen på volley i returrommet og tvang keeper Michael McGovern til en god redning.

Også Norges to neste cornere endte med skudd i returrommet fra Meling, men de skuddene hadde dårligere retning og satte ikke keeper på prøve. Det gjorde derimot Stefan Johansen da han skrudde et frispark fra kant rett på mål, men McGovern hadde kontroll.

Annullert

Nord-Irlands eneste halvsjanse i første omgang kom da kaptein Steven Davis prøvde seg fra distanse. Ørjan Nyland ga retur rett ut, men kastet seg selv over ballen og holdt den.

Innbytter George Saville hadde et farlig raid helt i begynnelsen av 2. omgang, men siden skjedde det meste på Nord-Irlands halvdel

Fem minutter ut i annen omgang fikk Norge ballen i mål, men linjemannen vinket for offside da Alexander Søderlund satte inn keeperreturen etter Tore Reginiussens styring av Sander Berges framspill. Det var korrekt, for Søderlund var en av flere norske spillere som var i hårfin offsideposisjon da Berge spilte ballen.

Det utsatte bare det uunngåelige for nordirene, som måtte finne seg i å være nest best på Ullevaal søndag. Men de skal spille om VM-plass i november. Norge må nøye seg med treningskamper til neste høst.

(©NTB)

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.