Tre strake kvalifiseringsseirer gjør at Per-Mathias Høgmos menn er med for fullt i kampen om Frankrike-tur.

Norge har slitt med hjørnesparkene både defensivt og offensivt. Da gjorde det godt å ta ledelsen på sin første corner i Baku. Det var mye holding og riving før Stefan Johansen slo inn fra høyre i det 25. minutt, men Nordtveit greide å løpe seg fri et stykke ute i feltet, og han stanget ballen presist inn i nærmeste kryss.

Midtstopperens annen landslagsscoring kom i hans 21. landskamp og kan vise seg å bli gull verd når regnskapet skal gjøres opp i gruppe H.

I 16 landskamper under Per-Mathias Høgmo har Norge scoret først bare tre ganger. Det har vært i de tre siste EM-kvalifiseringskampene, som alle er vunnet. Etter en svak start på kvalifiseringen overvintrer Norge med heng på tetlagene.

Forbedring

Med Alexander Tettey tilbake og Stefan Johansen seg selv igjen var Norge kraftig forbedret på sentral midtbane fra Estland-kampen onsdag. Selv om ti av spillerne var de samme som i den begredelige første omgangen på Ullevaal, var det en helt annen vilje og gnist over det norske laget.

Aserbajdsjan gikk som ventet aggressivt til verks, og de norske brukte en stund på å få pasningsspillet til å gli. Norge sto imidlertid opp i duellene og lot ikke hjemmelaget feste noe grep.

Ved hjelp av noen heftige diskusjoner (ikke minst mellom Per Ciljan Skjelbred og Tarik Elyounoussi) fikk Norge bevegelsene til å sitte og begynte å skape muligheter, særlig på venstresiden. Den første store kom i det 24. minutt da Mats Møller Dæhli fant Johansen på et flott løp inn i feltet, og Håvard Nielsen var centimeter fra å omsette innlegget i scoring.

Sjanser

Corneren som fulgte ga norsk ledelse, og i minuttene som fulgte kom flere muligheter som kunne punktert kampen tidlig. Elyounoussi og Nielsen avsluttet ikke godt nok.

Aserbajdsjan kom til bare én sjanse i første omgang, men den var stor. Både Rauf Aliyev og Araz Abdullayev var centimeter fra å nå et innlegg fra høyre foran åpent mål i det 35. minutt, men norsk ledelse ved pause var veldig fortjent.

Sju minutter ut i annen omgang hadde Norge en enorm sjanse til å doble ledelsen. Elyounoussi ble spilt alene gjennom av Nielsen, men keeper slengte ut en arm og slo unna. Nielsen kunstsparket returen mot mål, men hjemmelaget fikk beinet unna.

Norge greide aldri å punktere kampen, men slapp heller ikke Aserbajdsjan til flere store sjanser. Høgmo prioriterte det defensive, og lagets mest omtalte spiller Martin Ødegaard kom aldri på banen søndag. Laget greide seg bra uten ham. (©NTB)

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.