- Det ble et tungt løp i vind med lite dravillige svensker. Dette førte til at Joakim Sødahl og jeg som de norske innslagene i feltet, måtte dra. Selv dro jeg omtrent 3.000 meter av de 5.000 meterne, derfor var det ikke så mye å sette inn på slutten da den ene svensken kom, sier Sigurd Ruud Skjeset.

Slått med ett sekund

Skjeseth prøvde å riste av seg konkurrentene tre runder før mål og klarte det til en viss grad. Den ene svensken mørnet skikkelig, men den andre klarte å klore seg fast og satte inn støtet 500 meter før mål. Det holdt til svenske seier med ett sekunds margin. Tidene ble 15.00 mot Skjeseths 15.01.

U-NM neste

- Jeg har en pers på 14,43, men det var ikke forhold til å perse denne gangen, ettersom jeg gjorde det meste av løpet selv. Men det kommer sjanser etter dette også. I ungdomsmesterskapet må jeg gjøre avtale med en del konkurrenter slik at vi hjelper hverandre til å pynte på bestetidene våre. Jeg er ute etter å forbedre meg på 3.000-meter og 800-meter. Kommer jeg under 8.30 og 1,57, skal jeg være fornøyd.

Fornøyd med sesongen

Sigurd Ruud Skjeseth hadde en fem ukers sykdomsperiode i mai til først i juni. Sette på bakgrunn av det, er han godt fornøyd med gull i junior-NM og sølv i nordisk.

- Hvis det går etter planen i U-NM, avslutter jeg en god sesong med terrengløp. Det blir kos, sier 18-åringen fra Orion. 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00