André Klippenberg Grindheim ble norsk mester på 200 meter for 14 dager siden. Nå var det nordisk mesterskap i Reykjavik på Island.

Der gikk Grindheim rett til topps på den halve distansen. Det startet i forsøket. Der svømte han inn til beste tid på 1.01,90. Den eneste svømmeren under 1.02,00 minutter i forsøket.

Trener Øyvind Røsland sa det slik etter forsøket.

Svømte sterkt

– André svømte inn til en sterk tid, men han stresset litt i starten av løpet. Skulle det bli gull i finalen, måtte slike feil lukes vekk. Jeg snakket med André mellom forsøket og finalen og han var fullstendig klar over hva han måtte gjøre for å gå helt til topps, sier Øyvind Røsland.

Totalt overlegen

I finalen var Hamars nye svømmestjerne totalt overlegen. Han ledet fra første tak, og ingen var i nærheten av å slå Grindheim.

André svømte inn til sterke 1.01,26 minutter. Nummer to ble Joonas Niine fra Estland (Estland og Litauen inngår i det nordiske mesterskapet) med tiden 1.01,93 minutter. På tredjeplass kom nok en nordmann. Nikolai Sørebø svømte inn til tiden 1.02,09 minutter

Det var ikke lett å oppnå kontakt med Grindheim rett etter finalen, men timen etter var han ferdig med premieutdeling og det som hører med.

– Det var herlig med en seier, men jeg er allikevel ikke helt fornøyd med tiden. Jeg svømte raskere for 14 dager siden. De siste 25 minuttene var det syrefest i kroppen, men jeg klarte målet mitt, sier André Klippenberg Grindheim.

Mor Monica Klippenberg er på plass Reykjavik og var stolt som en hane etter løpet.

– Klart jeg er stolt. I dag svømte André med hjertet. Gull i nordisk må vel være helt innafor, sier mor Monica.

Kan ta mer gull

Lørdag svømmer Grindheim 50 meter bryst. Søndag har han igjen håp om flere medaljer. Da er det favorittdistansen 200 meter bryst som står på programmet.

– Nå har jeg ikke sett alle som skal være med, men jeg har den beste tiden av alle så langt. Med full klaff kan jeg ta nok et gull. Selv om det er mer åpent på denne distansen, så har jeg store muligheter. Det er bare å kline til sier sympatiske André Klippenberg Grindheim.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.