NM stor bakke hopp ble tirsdag arrangert i Trondheim. Jonas Gropen Søgård endte på en 18. plass, noe han selv var sånn passe fornøyd med.

- Det er litt ergerlig at jeg tulla det såpass mye til i førstehoppet, sier Søgård, som likevel tok seg enkelt til finaleomgangen i Granåsen med et hopp på 122 meter.

I dårligere forhold og fra lavere avsats svevet han ned til 119 meter i den siste og avgjørende omgangen, og ble med det nummer 18.

- Jeg hadde en bedre følelse under andrehoppet, selv om det heller ikke var noe makshopp, sier Søgård.

Andreas Stjernen ble norgesmester foran Johann André Forfang. Robert Johansson sikret seg bronsemedaljen tross fall i første omgang

Furnes-hopper Mats Sagbakken ble nummer 39 i førsteomgang og kvalifiserte seg dermed ikke til finaleomgangen. Det gjorde heller ikke lagkamerat Sigurd Nymoen Søberg som ble nummer 46.

19 år gamle Sagbakken fikk imidlertid vist seg fram tidligere samme dag. I juniorenes NM-hopprenn ble han nummer sju, og fulgte dermed opp den gode innsatsen fra Norgescupen sist helg.

Under søndagens Norgescuprenn på Lillehammer ble Sagbakken ble nummer 2 i klasse NC A etter et svev på 136 meter.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.