3. til 5. juni 2017 arrangeres mesterskapet, og det skal være start og mål på Stortorget både individuelt (sprint) og på stafett. Arne Arnesen fra Hamar OK og Tove-Kristin Westli fra Løten O-lag gleder seg stort. De to klubbene samarbeider om arrangementet.

– Dette betyr mye for oss, og det drar oppmerksomhet til sporten vår. Det blir veldig spennende, og at det er på Stortorget betyr at vi får vist oss fram, at det blir publikumsvennlig. Vi får eksponering av byen, og håper løpere og publikum får en god opplevelse av det. Jeg oppfordrer folk til å komme i juni, forteller Hamar-representant Arnesen.

På Budor skal det arrangeres norgescup mandagen etter NM, og de tradisjonelle pinseløpene går som planlagt den samme helgen. Det skal legges opp til mange aktiviteter som skal få folk engasjert i NM og i orientering.

Vi ha med flere

Westli forteller at de håper flere kan få øynene opp for orientering når NM kommer til byen.

– Ved at det er i sentrum kan vi vise at det ikke er så farlig, og at man ikke må langt inn i skogen for å løpe orientering. Kanskje vi kan få folk til å lære seg kart og kompass, slik at de får stor glede av orienteringen.

Både Hamar-ordfører Einar Busterud og Løten-ordfører Bente Elin Lilleøkseth deltok på presentasjonen av arrangementet mandag, og skrev under på en forespørsel til kongehuset om deltakelse på utdelingen av kongepokalen, som er gitt til sprint-NM

Emilie Westli Andersen fra Løten og Anine Lome fra Hamar skal begge delta under NM. De ser fram til å løpe på hjemmebane.

Håper på folkefest

–Det blir noe nytt, for jeg har ikke løpt i sentrum før. Det blir gøy å se kartet, og hvor de legger løypene. Når det er på hjemmebane, så er det flere som heier, og jeg håper det blir en folkefest. forteller Anine Lome.

Løperne får ikke oppholde seg i sentrumsområdet fram til mesterskapet, og det kan skape litt utfordringer.

–Jeg går jo på Hamar katedralskole, som tidligere var i det sperrede området, men de fjernet heldigvis det, så jeg kan gå på skole, forteller hun muntert.

Emilie gleder seg også.

– Jeg gleder meg veldig, og det er veldig bra at de har fått NM hit. Det kan også være positivt på flere områder, siden vi får nye kart å trene med etter NM, og vi har ikke hatt kart i sentrum før.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.