NMs første dag er i gang på Gåsbu på sprintøvelser. Først ut var utøverne med funksjonshemminger. Og Håkon Olsrud fra Nordbygda/Løten hadde tredje beste tid i herreklassen. I kvinneklassen har vi ingen lokale utøvere som er med.

Harsem raskeste kvinne

Kathrine Harsem var best i prologen på kvinnenes NM-sprint i klassisk stil. Anna Svendsen fulgte nærmest med Marit Bjørgen tredjeplass.

Kathrine Harsem fra Varden brukte 3.32,2 minutter. Hun var 0,64 sekund raskere enn Tromsø-løperen Anna Svendsen, mens NM-veteranen Marit Bjørgen ble slått med 1,51 sekunder.

73 utøvere deltok i kvinnenes sprintprolog, men gode sprintere som Maiken Caspersen Falla, Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng sto ikke på startstreken i NM på Gåsbu.

De 30 beste tok seg videre til utslagsrundene som starter klokken 12.20.

Klæbo overlegen

Johannes Høsflot Klæbo knuste konkurrentene på prologen under NM-sprinten. Eirik Brandsdal var nærmest.

Byåsen-løperen Klæbo var hele 5,25 sekunder foran Eirik Brandsdal (Kjelsås) på sprinten i klassisk stil, mens Emil Nyeng fra Ringebu var en liten overraskelse med tredje beste tid. Han var 5,30 sekunder bak.

- Jeg hadde kjempeski og det kjentes bra ut. Målet er å kjempe i toppen til slutt, og da er det viktig å gå en bra prolog først, sa Klæbo til NRK.

Pål Golberg fra Geilo, som kjemper om en OL-plass, ble nummer fire. Han var så mye som 6,74 sekunder bak suverene Klæbo.

Mennenes NM-løype var på 1,7 kilometer, og det var hele 117 påmeldte til mennenes sprint i klassisk stil.

Petter Northug er syk og deltok ikke på torsdagens NM-sprint.

Saken oppdateres.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.