• LETTELSE: Enorme gledesscener etter at seieren over Lørenskog var et faktum. Foto: Stian Bakkom

Nicolas Ritz er 23 år gammel, og har to A-VM med Frankrike. I 3-2-seieren over Lørenskog viste han hva Lillehammer har savnet mens han har vært ute med skade. Matchvinner Joakim Arnestad-Eidsæther skryter uhemmet. 

- Han er en utrolig god spiller. Det han leverte utpå her i kveld viser bare hvor viktig han kommer til å bli for oss denne sesongen, sier Arnestad-Eidsæther. 

Energispiller

Allerede fra første dropp kunne man se at det var en ekstremt spillesugen Ritz, tre uker etter at han blokkerte et skudd fra Storhamars Jacob Berglund. Det førte til tre uker på sidelinjen. Men selv med kun to treninger i beina, var han Lillehammers store spiller. 

- Jeg har ventet på dette. Det har ikke vært gøy å sitte å se på. Skanningen på foten i går viste at det ikke var noen risiko med å spille, så jeg er veldig glad for at jeg kunne være med i dag. 

LES OGSÅ: Slik var kampen

Ritzt - som gikk rett inn i førsterekka sammen med Daniel Åhsberg og Simen Thoresn dro med seg laget med sin voldsomme energi. 

- Det er det han gir oss. Han går mye på skøyter, han er trygg med pucken, han skaper ting offensivt, han er en komplett spiller, sier Arnestad-Eidsæther, som avgjorde sin andre kamp på en uke.

Avslappet type

Også trener Mikael Kvarnström var glad for å ha franskmannen tilbake i laget.

- Han kom inn med ny energi i laget. Du kunne se at han hadde veldig lyst til å være utpå isen hele tiden. Han er en avslappa type. Han lar seg ikke påvirke, og synes det bare er gøy å spille ishockey. Jeg håper at hans inntreden i laget igjen, gjør at skuldrene senkes litt hos resten av gutta også, sier Kvarnström.  

Det ble et nervedrama for de fremmøte i Kristins Hall. Tett og jevnspilt førsteperiode sørget for at det sto 0-0. I den andre perioden var Lørenskog klart best, og gikk i garderoben med 2-1-ledelse. Igjen serverte Lillehammer motstanderne sine enorme muligheter i eget overtall. 

I den tredje perioden startet også Lørenskog best, men så dukket Ritz opp og sendte ivei en kanon opp i krysset. Dermed ble det spilleforlengelse. 

Enorm jubel

Lillehammer spilte med en mann mer, men Lørenskog fikk tildelt straffeslag kun sekunder ut i spilleforlengelsen. Den reddet Michal Zajkowski - som også leverte en bunnsolid kamp - enkelt fra Nathan Longpre.  Lillehammer utnyttet det, og halvannet minutt ut spilleforlengelsen kunne Joakim Arnestad-Eidsæther juble for seiersmålet, etter godt forarbeid av Dag Morten Wehn. 

Jubelen i etterkant viste hvor mye denne seieren betydde for laget. 

- Det var helt ufattelig deilig. Også viktig for laget at det var jeg, Wehn og Jonsson som var involvert. Vi har ikke levert, og forhåpentligvis kan det løsne litt for oss også. 

Mikael Kvarnström var også en svært lettet mann etter scoring.

- Det er en god følelse nå. Vi jobber oss inn i kampen og viser moral. Det er fortsatt mye å jobbe med. Overtall er ikke bra, og det spille alt for mye pasninger, men det er et godt og riktig steg på veien, sier Kvarnström. 

Ny skade

Henrik Rosengren måtte forlate isen i den andre perioden. Backen fikk seg en smell i nakken, og etter kampslutt lå han på en benk inne i garderoben Rosengren skal til kontroll, men det er høyst tvilsomt om han er spilleklar til tirsdagens tv-sendte kamp borte mot Frisk Asker. 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00