Det ble en rask og gullkantet lørdag på Børstad for Orion-sprinteren. Sammen med broren Emmanuel, Øystein Klareng og Vebjørn Gilde ordnet han gull på 4x100 meter i stafett-NM. Så fylte han opp lagrene, lå med beina høyt et par timer, og klasket til med 10,48 på en innlagt 100 meter. Kravet til U23-EM er 10,60.

– Jeg har kjent meg veldig bra på trening, og det var deilig å få det ut i den første konkurransen. Det var litt overraskende at det gikk så fort. Det var ikke idelle forhold, og et stykke unna et maksløp. Likevel ble det en pangstart tidsmessig, sier Jonathan Quarcoo, som har 10,39 som pers på 100 meter.

Kravet til Berlin-EM neste år er 10,38.

Ned på 10,20-tallet

– Jeg tror at jeg kan komme ned på 10,20-tallet med et maksløp. Det kjennes slik ut nå. Da er jo EM neste år veldig spennende. Nå er jeg allerede kvalifisert til U23-EM i Polen, som arrangeres i midten av juli. Det er deilig å slippe stresset med å klare kravet der. Nå er det i boks, og det er bare å se framover. Jeg gleder meg til fortsettelsen, sier Jonathan Quarcoo.

Han har økt treningsdosene i vinter.

– Hva har du forbedret deg på?

– Jeg er blitt mer eksplosiv, har forbedret teknikken og er blitt sterkere. Det handler mye om å balansere forholdet mellom styrke og spenst.

To gull på ti minutter

Han sa dette etter gullet på 4x100 meter på Børstad:

- Vi har et veldig bra lag, og da var det bare å løpe for gull. Vekslingene satt som de skulle, så dette ble skikkelig moro. Det er moro å vinne sammen, sier Jonathan Quarcoo, som ble inspirert av Orion-jentene som tok gullet på 4x100 meter junior ti minutter før.

Therese Skyttermoen, Ingrid Storlien, Tonje Fjellet Kristiansen og Rikke Hauan var suverene i juniorklassen.

- Da jeg kom på oppløpssiden skjønte jeg at det ville bli gull. Jeg hørte at det ikke var noen rett bak meg. Det var utrolig herlig med gull, sier Rikke Hauan, som løp sisteetappen for Orion.

Orion-gutta tok sølv på 4x1.500 meter, Hamar IL Friidrett tok sølv på 4x800 meter kvinner junior, og Orion ble nummer to på 4x100 meter G15-16 lørdag.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00