I kveld skal Skogvold og hans lagkamerater, som representerer Hedmarken Curlingklubb, spille sin første kamp i sin hittil største og tøffeste utfordring under turneringen The Stu Sells Toronto Tankard.

Først skal de bryne seg på det 50.-seedede laget til Michael Brunner fra Sveits.

Det er en tøff oppgave for Skogvolds lag, som er ranket som nummer 145 i verden.

Pål Trulsen i Norges Curlingforbund har imidlertid tro på at de norske guttene kan slå godt fra seg mot sveitserne.

– De kan slå sveitserne, er Trulsens spådom.

Fornøyd med to seire

Dersom de vinner den første kampen, får de en vesentlig tøffere utfordring i den andre kampen, hvor de kommer til å møte laget som er ranket som nummer én i verden, med Brad Gushue som skip.

Turneringsformatet fungerer sånn at man ryker ut dersom man taper tre kamper i innledningen.

– Vinner de et par kamper der borte så kan de si seg fornøyd med det. Det blir tøft å bli blant de åtte som går til sluttspill, sier Trulsen, som kan fortelle om en meget sterk bredde i turneringen.

– Det er 8–10 lag som er kjempegode som er med, som er blant de beste i verden. Og så er de andre gode, de melder seg ikke på fordi det er noen sosial weekend, dette her, sier han lattermildt.

Skogvold gleder seg stort til turneringen starter.

– Gullkornet er å møte Brad Gushue, dersom vi slår sveitserne, som per verdensranking er øverst, olympisk mester og det er et av verdens beste lag. Vi er ganske tent på å møte ham, sier han.

Torsdagens sveitsiske motstandere har Skogvold møtt flere ganger på juniornivå.

– Vi har slått ham mange ganger i juniorturneringer, men aldri møtt ham på seniornivå. Men jeg tror vi skal være ganske jevngode med dem, sier Skogvold, som forteller at de kun har ambisjoner om å samle erfaringer under turneringen.

– Ambisjonene er å få spille flest mulig kamper. Ambisjoner om å nå sluttspill, der har vi ikke. Vi prøver bare å lære og vinne flest mulig kamper, forklarer han.

Blant de øvrige lagene som er med finner vi McEwen som er rangert som nummer tre i verden. Epping (5) og Jacobs (7) er også veldig sterke lag. Jacobs vant også gull under OL i Sotsji. Til sammenligning er laget til Thomas Ulsrud rangert som nummer ti i verden nå, mens Walstad, som er det nest beste laget i Norge er rangert som nummer 35.

I tillegg er fjorårets VM-sølvvinner Rasmus Stjerne fra Danmark med, mens den rutinerte legenden Glenn Howard (nå ranket 17) også spiller i Toronto.

Forventer lite

Pål Trulsen, som selv har vunnet OL-gull, forteller at curlingforbundet ikke har store forventninger til at Skogvold og hans lag skal oppnå de helt store resultatene under turneringen.

– Vi har ingen store forventninger resultatmessig. Dette er første gangen de er i Canada og spiller. Vi håper de får lyst til å satse videre av dette og at de får lyst til å reise tilbake og gjøre det bedre neste gang.

Hever sitt laveste nivå

Han forteller imidlertid at det er store fordeler med å delta i en turnering hvor man møter flere av verdens ypperste lag.

– Man får vite hvor nivået er, og så hever man sitt laveste nivå ganske mye etter å ha spilt i Canada. Man venner seg til motstandere som ikke bommer, og da må man ta litt hensyn til det. Her hjemme og i Europa kan man komme ut av det hvis man bommer et par ganger. Det gjør man ikke der borte. Samtidig får de spilt på god is, gode steiner og sikkert en del publikum og sånne ting, og det er en inspirasjon, det også. Skal man bli god, så må man spille mot de beste, forteller Trulsen, som bare har gode erfaringer med turneringene.

– Man kommer alltid tilbake med et ønske om å bli bedre.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00