Lena Boysen Hillestad startet helgen med et uhell. To løse hunder kom rett foran Lena og hun tapte mange sekunder. Det var nok til at det kun ble andreplass etter svenske Mikael Høgberg.

Etter første dag lå Lena kun 13 sekunder bak. Hun kjørte inn sju sekunder på søndagens sprint, noe som ble seks sekunder totalt etter to løp.

Godt fornøyd

Lena var allikevel godt fornøyd med hundene og egne prestasjoner. Uhellet på lørdag tar hun med et smil.

– For meg var ikke det så veldig viktig om jeg vant eller ei. Jeg vet hvor jeg står, og det er betryggende, sier Lena.

Julie Boysen Hillestad var med mor Lena i forrige VM. Nå er det lillebror André som tar over stafettpinnen. Julie satser på golf og trener hardt i Spania for tiden.

Til VM med mamma

André vant enkelt sin klasse og har formen inne før VM. At han startet ett minutt før mammaen i søndagens sprint, syntes han var litt rart.

– Det er klart det er litt rart og konkurrere mot mamma, men det er litt artig også. Jeg gleder meg veldig til at vi reiser til Canada. 10 dager uten skole blir også artig, sjøl om mamma blir læreren min i noen dager, sier André Boysen Hillestad.

Også mamma Lena gleder seg til turen med sønnen.

– Klart det er stas å reise til VM med sønnen min. Jeg tror André kan gjøre det svært så bra. Han skjønner dette og gjør ting riktig. Han sørger hele tiden for hundenes beste. Minuset er kanskje at han er litt for snill, men det kommer med alderen, sier en smilende Lena Boysen Hillestad.

Mange gode prestasjoner

Det var ikke bare familien Boysen Hillestad som gjorde det bra. Flere fra Hamar Trekkhundklubb kan være svært fornøyd.

17 år gamle Andrine Alhaug gjorde rent bord og er i meget god form. Det trenger hun også, for 2. februar reiser hun til Tyskland og skal delta i EM. 17-åringen deltar i seniorklassen og forventer en plass mellom topp ti til 20.

Frode Ophus tok en sterk andreplass i slede 70 kilometer. En distanse Frode Ophus satser hardt på.

Svein Erik Teslo fikk en andreplass i sin klasse.

Elise Knutsen vant 4-6-spann i klasse C junior. Atle Eikevik vant 4-spann sprint klasse C. Ole Petter Engli fikk en andreplass i sin klasse.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00