HAMAR: Det er Tromsø som har verdensrekorden med 1.060 løpere, satt for tre år siden. Det var tre Tromsø-klubber som trommet sammen så mange med ski og staver. Nå har Mjøsski, sammen med sponsorer, tatt opp skihansken, og optimismen er stor.

Tips på 1.500

- Vi har tro på at blir rekord. Noen i komiteen har tippet 1.500 løpere, sier Jon Kristiansen, som er leder i Mjøsski.
Rundt 800 løpere har bekreftet at de kommer. I tillegg kommer de som møter direkte, så det så lovende ut i går ettermiddag.
- Vi satser alt på at det blir rekord, sier Kristiansen, og forteller om hvordan ideen kom:

Fikk en oppfordring

- Vi fikk en henvendelse fra BDO, som sponser landslagene i langrenn. De ville arrangere et skirenn sammen med Mjøsski, som er en nystartet klubb. Etter hvert ble det mer konkret i form av et verdensrekordforsøk i antall deltakere i et lysløyperenn. Så begynte snøballen å rulle.

Eksklusivt besøk

Det blir ikke noen startliste i tradisjonell form. Løperne vil få startnummer og brikke, og så kan de bare starte når de vil. Første start er klokken seks, og tanken er at dette skal bli en langrennsfest, ikke bare en verdensrekord. Kjell Erik Kristiansen, som var speaker under VM, skal ta seg av pratingen over høyttalerne. Sportssjef Åge Skinstad vil være på plass. Han skal også assistere speaker Kristiansen. Landslagstrener Morten Aa Djupvik tar med seg landslagsløperne Martin Johnsrud Sundby, Sjur Røthe og Kristian Tettli Rennemo til Veldre Sag.
- Det blir noen aktiviteter i tillegg til selve rennet. Gudmund Storlien har tatt initiativet til en konkurranse på veldig korte ski, som Jon Almås i NRK lanserte under VM. Det blir også en sprint. Her kan de yngste få prøve seg mot landslagsløperne. Det blir premier til alle, og vi skal diske opp med mat og drikke.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.