Det var lite populært i hjembyen Lillehammer når Reichenberg signerte for klubbens største rival, Storhamar. Han har latt seg imponere av gamleklubbens spill så langt denne sesongen.

– Lillehammer har et bra lag, og byr på tøffe kamper, sier han, og fortsetter:

– I fjor gikk alt imot dem. I år har de truffet bra på importspillerne, samtidig som de unge har tatt nye steg.

motiveres av mjøsderby

Kampene mot Lillehammer gir Storhamars nummer 61 en spesiell følelse.

– Spesielt kampene på Lillehammer gir meg ekstra motivasjon. Der er det mye piping på meg, og da får man lyst til å prestere, sier han, og fortsetter:

– Jeg har vokst opp i Kristins hall. Det gir en spesiell følelse når man kommer tilbake i en annen drakt for å møte gamle lagkamerater.

Romjulskampene har på mange måter blitt hockeyens svar på fotballens 16. mai. Reichenberg var godt fornøyd når terminlista kom.

– Jeg ble veldig glad når jeg så at vi skulle møte Lillehammer i begge kampene. Dette har jeg gledet meg til, forteller han.

bittert å ligge bak

Lillehammer ligger på fjerdeplass, to poeng foran Storhamar. Avstanden er ikke stor, men plager likevel Reichenberg.

– Klart det er bittert at de ligger foran oss, innrømmer han, og fortsetter:

– Vi skal prøve å endre på det i romjula.

Han er likevel klar på tabellen gir et korrekt bilde av serien.

– Tabellen juger aldri. Så langt har Lillehammer prestert bedre enn oss, sier han, og fortsetter:

– Vi skal være et bedre lag, men vi må vise det på isen. Ikke bare stå her å prate om det.

vil ha hjemmefordel

Storhamar og Reichenberg har etter en svak start spilt seg kraftig opp. Nå sikter de seg inn på en plassering blant de fire beste lagene. Det gir fordelen av hjemmebane i kvartfinalene, noe som er viktig for alle lagene i ligaen.

– Hver kamp er utrolig viktig for oss. Serien er veldig jevn, og da gjelder det å plukke poeng jevnt og trutt, sier han, og forklarer:

– Vi skal være et topplag, men den svake starten satt kjepper i hjulene for oss. Det snudde når vi vant i Stavanger. Etter det føler jeg vi har vært i flytsona.

Reichenberg er klar på at han heller ønsker en dårlig start framfor en dårlig avslutning på sesongen.

– Vi ønsker selvfølgelig å vinne alle kamper, men når den dårlige perioden kom, tar vi den heller i starten enn på slutten av sesongen, sier han, og utdyper:

– Det går opp og ned i løpet av en sesong. Da gjelder det å jobbe seg ut av de dårlige periodene kjappest mulig., forklarer Reichenberg.

Blakseth huse gleder seg

Martin Blakseth Huse har spilt hele livet i Storhamar, med unntak av en sesong i Stavanger Oilers. Han forteller at kampene mot rivalen fra nordenden av Mjøsa alltid er spesielle.

– Det er ekstra morsomt med disse oppgjørene og kampene betyr mye for folk fra både Hamar og Lillehammer, sier han, og fortsetter:

– Det pleier å være mye folk på oppgjørene og det motiverer oss til å hente fram det lille ekstra.

Huse har, i likhet med Reichenberg, latt seg imponere av Lillehammers sterke åpning på sesongen.

– De er et bra lag som fortjener tabellplasseringen sin, sier han.

Vil passere rivalen

De to kampene i romjula er de siste mot Lillehammer i årets seriespill. Huse er opptatt av å vise styrke inn mot et sluttspill, samtidig som laget klatrer ytterligere på tabellen.

– Det kan fort bli kamper mot Lillehammer i sluttspillet sånn tabellen ser ut nå. Da er det viktig å knipe to seire nå, og passere dem på tabellen, sier han.

hockeyfest

Det ligger an til å bli fullt hus i CC Amfi 30. desember. Storhamar har så langt solgt drøyt 5000 billetter til hjemmekampen mot Lillehammer. Markedssjef Mathias Saxrud er meget fornøyd med tallene.

– Dette ser ut til å bli en skikkelig klassiker. Med over 5000 på tribunen ligger alt til rette for at gutta kan vise Lillehammer hvor skapet skal stå, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.