Norge–Slovenia 5–1

Patrick Thoresen har levert en forrykende start på mesterskapet i Paris.

Tirsdag noterte han seg for tre nye poeng, og nå står Hamar-gutten med seks målpoeng.

MÅ TENKE SEG OM

Ole Eskild Dahlstrøm, som selv spilte med Thoresen på starten av 2000-tallet, er imponert over det 33-åringen har levert så langt i Paris.

– Patrick virker veldig het. Selv om han begynner å bli gammel, og det er på tampen av sesongen, ser Patrick like hockeykåt ut. Han er like punch, og du ser at han elsker å spille, sier Dahlstrøm til HA-sporten.

Thoresen har vært åpen om at han vurderer å komme hjem til Storhamar, men Dahlstrøm er sikker på om det er så lurt riktig ennå.

– Han har én karriere, og han har fått bra ut av den til nå. Men han hadde ikke dummet seg ut i utlandet, det er sikkert. Han kan trolig spille i alle ligaene, selv om NHL kanskje hadde blitt litt slitsomt. Jeg tenker at han bør ta én sesong til ute. Dersom han drar hjem, er han på sin siste post i hockeyløpet, sier TV 2-profilen

i tenkeboksen

Thoresen innrømmer at han fortsatt har lyst til å være med på å prege store mesterskap, og at det derfor kan blir vanskeligere.

– Nå har jeg levd profflivet i 17 år, og det er kanskje det jeg er litt redd for: Å gi slipp på dette, men det er en tid for alt. Nå må jeg bare se hvor jeg står etter VM. Så får vi ta en nærmere titt på dette, sier Thoresen, som ønsker å ha en utenlandsklausul i kontrakten dersom han signerer for Storhamar, til HA-sporten.

god følelse

Da Norge slo Slovenia, var Thoresen satt i rekke med Ken André og Mathis Olimb. Og den rekka sto for tre av Norges fem scoringer.

– Vi fikk vite at vi skulle spille sammen i dag tidlig (tisdag morgen). Og da ville vi skape noe sammen. Brødrene har et bra samarbeid sammen fra før. Vi ledet litt ufortjent 3–0 etter første periode, men samtidig er flaks noe du ofte fortjener, sier Thoresen, som tror Norge kan få en billett til kvartfinalen.

– Alle slår alle

– Jeg synes det ser ganske bra ut med tanke på en kvartfinale. Alle slår alle–med unntak av Canada. Har vi litt flaks, kan det hende det holder med fire poeng til. Det får vi se når tiden kommer dit. Jeg tror vi må ta poeng mot noen av stornasjonene (Tsjekkia, Finland og Canada) hvis vi skal klare det. Tsjekkia har et veldig bra lag, og vi må være på jobb dersom vi ikke skal få ti i hatten av dem. Finland har også et bra lag, så vi må spille på vårt beste, avslutter Thoresen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.