HamKam-spiller og Nordbygda-trener Truls Jevne Hagen er glad for at det gikk så bra som det gjorde med Morten Granhaug.

Han beskriver hendelsen som ubehagelig og skremmende.

– Som jeg sa til spillerne; dette er ikke noe du tenker skal skje når du møter opp til fotballkamp uansett nivå, egentlig. Nå er vi så heldige at vi har en som er med i Røde Kors i troppen vår, og det var guds lykke at han var til stede, sier Jevne Hagen.

Skal kurse spillerne

Etter den ubehagelige hendelsen mener Jevne Hagen at man må bli mer bevisste på å bygge kompetanse rundt hjerte- og lungeredning også i klubbene nedover i divisjonene.

– Vi har ikke hatt noen spesiell opplæring på det her i Nordbygda, men det ble bestemt etter at det skjedde at vi skal ha et kurs med alle spillerne. At vi får til et kurs i stedet for en trening, sånn at vi er mer skolerte på sånne situasjoner. Du ser hvor viktig det er, sier han.

Han erkjenner at han ikke har tenkt så mye over viktigheten av å ha slik kompetanse før episoden inntraff, men han mener det bør være påbudt at alle klubber har minst én som har gått kurs og har kompetanse på området.

Burde være et krav

– Ja, etter den situasjonen her, når man fikk det så tett på seg, så er det ingen tvil om at det burde være det. Det burde være flere som har det. I lavere divisjoner er det ikke sikkert at den som har kursingen kan være med hver gang, så da bør det kjøres et kurs for flest mulig per lag, sier Jevne Hagen.

Bjørn Nybu, daglig leder i Indre Østland Fotballkrets, er enig i at det kunne vært lurt med strengere krav til hvilke kompetanse man har i klubbene.

– Ja, men det er ikke noe krav sånn det er nå. Men det hadde definitivt vært ønskelig, sier Nybu til HA-sporten, før han fortsetter:

– Det har ikke vært diskutert i fotballforbundet, og det må komme derfra. Men det er klart det kan være aktuelt, sier Nybu til HA-sporten.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00