Før sesongen valgte HamKam å bytte ut Emil Holst med rutinerte Lukasz Jarosinski.

Etter seks kamper leder den tidligere Strømsgodset-målvakten HA-børsen, og han har på egen hånd reddet flere poeng for HamKam.

Og 28-åringen er fornøyd med det han har prestert i sin nye klubb.

– Selvsagt er jeg fornøyd med sesongen så langt. Jeg har holdt nullen fem ganger. Jeg kom fra et av Norges beste lag, og da må jeg også vise at jeg kan spille på et høyt nivå, sier Jarosinski til HA-sporten.

Fikk ikke sjansen

Jarosinski, som spilte for Alta og Hønefoss før han ble hentet til Drammen og Strømsgodset i 2015, bruker HamKam til å vise fram kvalitetene som bor i ham.

– Målet mitt og fokuset mitt er å rykke opp og gjøre det så bra som mulig med HamKam. Da jeg spilte i Godset, fikk jeg ikke sjansen. Selv om jeg synes at jeg fortjente det. Jeg er ingen ung keeper, og jeg vet at jeg holder det nivået, sier han.

roser forsvaret

28-åringen er fornøyd med den defensive grunnmuren i HamKam.

– Jeg og stopperne (Ruben Alegre og François Yabré) jobber bra sammen, og vi har bra kommunikasjon med hverandre. Dersom de er gode, er jeg god. Og motsatt, sier Jarosinski.

Selv om HamKam ligger på 1. plass på tabellen, har laget kun scoret ett mål på de siste fem omgangene.

Polakken mener det offensive spillet snart vil sitte.

– Vi må se på hva vi gjorde i treningskampene. Da scoret vi mange mål, skapte mange sjanser, og vi var farlige. Men det er noe annet i serien. Det viktigste er å vinne, ikke hvordan vi gjør det. Dersom vi fortsetter å jobbe like godt på trening, vil det sitte etter hvert, sier han.

trives med Høgmo

Keeperen, som fikk åtte på børsen da HamKam spilte 0–0 mot Kjellsås søndag 14. mai, har bare gode ord å si om lagets keepertrener, Rolf Høgmo.

– Jeg har ikke hatt bedre keepertrener i de andre klubbene jeg har spilt for. Rolf er bedre enn Thomas André Ødegaard – som vi hadde i Godset. Vi jobber mye med detaljer i spillet, og alt handler om hodet. Han er veldig dyktig, forteller han.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00