Verdensmesterskapet i Estland, årets høydepunkt for orienteringsløperne, innledes om en uke. Fra fjorårets VM i Sverige fikk Norge med seg to gull, og selv om enkelte av utøverne som bidro til medaljefangsten har lagt opp, legges lista høyt også denne gangen.

– Vi så under årets innledende verdenscuprunde i Finland forrige helg at vi har flere kort å spille på enn Olav Lundanes. Både Magne Dæhli og Eskil Kinneberg viser at de har tatt steg siden i fjor, og at de absolutt vil være å regne med i medaljekampen under skogsdistansene i Estland, sier landslagssjef Kenneth Buch.

– Det er likevel i første rekke Lundanes og Dæhli som drar til VM med konkrete medaljeambisjoner, tilføyer han.

Lundanes tok gullet

På stafettene stiller også Norge i fremste rekke hva gjelder medaljefavoritter.

I fjor var det Lundanes (langdistanse) og stafettlaget for herrer som løp inn til VM-gull. I tillegg fikk Lundanes og Heidi Østlid Bagstevold med seg medalje fra mellomdistansen, samt at veteranen Anne Margrethe Hausken Nordberg løp hjem sin første VM-medalje på langdistanse.

– Selv om flere av damene på VM-laget fra i fjor har lagt opp (Heidi Østlid Bagstevold og Mari Fasting), har vi ambisjoner om å være med i medaljekampen også her, både individuelt og på stafett, sier landslagssjef Buch.

– Veteranene Marianne Andersen og Anne Margrethe Hausken Nordberg har en positiv tendens. Komplettert med noen offensive VM-debutanter, blir totalen veldig bra, sier han.

Sprintuttak i neste uke

Tirsdag tok han ut løperne til skogsdistansene i Estland. På herresiden er Dæhli, Kinneberg. Lundanes og Håkon Jarvis Westergård norske håp, mens Marianne Andersen, Andrine Benjaminsen, Ida Marie Næss Bjørgul, Ingjerd Myhre og Anne Margrethe Hausken Nordberg skal jakte medaljer på kvinnesiden.

Laget til sprintdistansene blir tatt ut i neste uke, etter sprint-NM på Hamar i pinsen.

VM arrangeres i perioden 30. juni til 8. juli.

(©NTB)

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.