André Boysen Hillestad (15) reiste til EM i Italia for å konkurrere i juniorklassen, men slik gikk det ikke. Han fikk stille i seniorklassen for aller første gang. At han kjørte så godt at det endte med to sølvmedaljer rundt halsen, hadde ikke unggutten en gang drømt om.

– Var utrolig kult

André Boysen Hillestad er stortalentet innen hundesporten. Mamma Lena Boysen Hillestad er mestvinnende innen sporten.

– Dette var utrolig kult. Jeg var nervøs, for dette var aller første gang jeg stilte til start med seniorløpere. Men du verden så morsomt det var. Dette var helt klart en stor opptur for meg. Det er klart jeg er litt overrasket, sjøl om en har slike drømmer. Da var det greit at jeg tapte for ei fra min egen klubb på den første øvelsen, sier en rolig og sindig sølvvinner. André var med i firerspann.

Vinner Beatrice Maria Gatti Semmingsen var nok også overrasket over at Hamar TK skulle ta de to første plassene.

Lena Boysen Hillestad sa det slik etter at Hamar TK tok gull og sølv.

– Veldig fortjent at Beatrice vant, sjøl om det er litt overraskende. Både Beatrice og André har kjørt jevnt mot hverandre, så vi visste at begge kunne slåss om medalje. At Hamar TK tok de to øverste plassene er utrolig morsomt. På fellesstarten fikk André en god start og kom ut som nummer to. Den plassen holdt han helt inn, noe som er meget imponerende, sier Lena Boysen Hillestad.

Boysen Hillestad slo gullvinner Semmingsen i NM, så dette er to like gode utøvere.

– Beatrice var best denne gangen. Hun slo meg med rundt 35 sekunder. Det høres mye ut, men det er det ikke. Sjøl om jeg bare er 15 år og kjører mitt aller første løp på seniornivå, så er det litt irriterende og ikke gå helt til topps, sier André Boysen Hillestad på telefonen fra Italia.

Ikke stafett

André Boysen Hillestad hadde håpet at han også kunne stille på stafetten, men slik gikk det ikke. Han er gammel nok til å være med å kjøre med slede, men å stille på stafetten, fikk han allikevel ikke lov til.

Mor Lena liker ikke den regelen.

– En dusteregel som gjør at André ikke får stille til start på stafetten. En regel som vi bare må forholde oss til, sier gullgrossist Lena Boysen Hillestad.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00