- Det han gjør er fantastisk. Det er nok ikke mange spillere som har scoret fire mål i en A-VM-kamp de siste årene, sier Christian Olasveengen, tidligere Storhamar-spiller og lagkamerat med Holtet på juniorlaget for om lag ti år siden.

Storhamar gikk til innkjøp av en stor tv i helga, og inviterte til lang lunsj og Frankrike-kampen på Iskroa mandag.
 Dersom Norge skulle vinne kvartfinalen, leker klubben med tanken om å servere ishockey på kuben i ishallen senere i uka, men da må Marius Holtet og Co. prestere 110 prosent i kvartfinalen.

Norge er altså klar for kvartfinale i elite-VM ishockey etter seier 5-2 mot Frankrike mandag. I kvartfinalen venter trolig Tsjekkia.

Mellomspillet: Frankrike 5-2

Mellomspillet: Canada 2-3

Mellomspillet: Sveits 3-2

Gruppespillet: Østerrike 5-0

Gruppespillet: USA 2-4

Gruppespillet: Sverige 5-4 e.str. (©NTB)

 Sist Norge spilte VM-kvartfinale var i 2008 i canadiske Halifax. Da ble vertsnasjonen for sterk.

Amerikansk tap mot Sveits i ordinær tid senere mandag er eneste scenario som kan gi annen kvartfinalemotstander enn regjerende verdensmester Tsjekkia.

Kvartfinalen spilles onsdag.

Før VM-start var det betegnet som en sensasjon om Norge skulle greie kvartfinale. Fire seirer på seks kamper er det blitt hittil. Kun gigantene Canada (2-3) og USA (2-4) ble for sterke.

Nok en gang hentet Norge fram sitt stolte varemerke på isen og spilte med hjertet utenpå drakten. Marius Holtet førte an med fire scoringer.

 26 sekunder

 Bare tre og et halvt minutt var gått da Per-Åge Skrøder fintet ut den franske målvakten og satte pucken under armen på NHL-veteran Cristobal Huet. Det skjedde bare minuttet etter at Lars Haugen hadde reddet et tilsvarende fransk forsøk.

Bare 26 sekunder senere sørget Marius Holtet for sin første nettkjenning og 2-0.

Ole-Kristian Tollefsen serverte Frankrike inn i kampen etter elleve minutter. Allsvenskan-storscorer Damien Fleury tok vare på sjansen og reduserte til 1-2.

Men "magiske" Holtet ville mer innen perioden var omme. I en to mot en-situasjon 2.10 minutter før periodeslutt ventet, ventet og ventet Färjestad-spilleren ut en Frankrike-forsvarer og målvakt Huet og satte lekkert inn 3-1.

Frankrike hadde intet å spille for, men likevel mer å by på. 11.20 minutter ut i annen periode avsluttet Laurent Meunier et fransk mønsterangrep til redusering 2-3.

 Holtet-show

 

Men franske utvisninger på rad og rekke gjorde det til et tidsspørsmål før Norge igjen kunne gå opp i tomålsledelse. Etter to ganger på rad med norsk overtallsspill fem mot tre, var Holtet nok en gang på rett plass til rett tid.

I siste periode fullendte Holtet sitt mesterverk med sin fjerde scoring for dagen og den sjette i turneringen.

Nordmannen er med det toppscorer i hele mesterskapet.

Dermed reiser Frankrike hjem med kun én seier, som kom mot Hviterussland (2-1 på overtid) i gruppespillet.

Tsjekkia, som vant VM-gullet i Tyskland i fjor, har imponert med fem strake seirer hittil i VM, deriblant mot fjorårets finalemotstander Russland (3-2). Senere mandag spiller tsjekkerne siste mellomspillkamp mot Tyskland.

Norges VM-kamper:

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.