Hamar-gutten har slitt med skader de siste ti månedene. I oktober i fjor måtte han operere, på grunn av en skulderskade. I år har han slitt med kneet.

- Med tanke på at jeg er i siste året av kontrakten og ikke tilgjengelig for spill på grunn av skade, velger jeg å si opp avtalen med Strømsgodset. Jeg må nå bygge meg opp igjen fysisk og komme i skikkelig form, før jeg kan finne meg en ny klubb, sier hamargutten til klubbens egen nettside.

Denne sesongen har den skadeplagede spissen bare spilt fire kamper i Eliteserien. I fjor var det kun Frank Boli som scoret flere mål enn Pedersen i Eliteserien.

I mai ble han kalt inn på teppet av klubben etter en «uønsket hendelse». Ifølge Drammens Tidende skulle bakgrunnen da være at Pedersen var på byen før eliteseriekampen mot Kristiansund.

Daglig leder i klubben, Dag Lindseth Andersen, sa den gang at de så på hendelsen som alvorlig.

Pedersen synes det er vemodig å forlate klubben han til sammen har spilt seks sesonger for.

- Jeg har hatt to fine perioder her. Strømsgodset er jo klubben min, men nå er det riktig å avslutte og gå videre. Jeg tar med meg mange gode minner fra Marienlyst og kommer til å savne lagkamerater og de som jobber i klubben, sier han til klubbens egne nettsider.

Sportssjef Jostein Flo sier dette til klubbens nettside:

– Marcus har scoret viktige mål og hatt gode prestasjoner over to perioder i Strømsgodset. Vi respekterer at han nå sier opp avtalen med klubben. På vegne av SIF vil jeg takke Marcus for innsatsen og vi ønsker ham lykke til videre på veien.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00