Storhamar-spilleren fikk magetrøbbel og kastet opp. Hun delte rom med søsteren Linn-Kristin Riegelhuth Koren, men ble rutinemessig flyttet til et eget rom.

Det er likevel håp om at hun skal bli frisk i tide til lørdagens kamp mot Spania, som er den første i hovedrunden.

Betina Riegelhuth scoret to mål da Norge slo Danmark 27-21 torsdag. Dermed tar Norge med seg fire poeng inn i hovedrunden. 

Fikk skryt

Silje Solberg storspilte i mål, og Thorir Hergeirsson skrøt av Maja Jakobsen og Betina Riegelhuth etter 27–21 over Danmark.

Det så skummelt ut for Norge i 1. omgang. Danskene ledet 11–8 før Maja Jakobsen prikket inn sitt første skudd for dagen. Betina Riegelhuth ble satt inn i forsvaret, og begge Storhamar-spillerne fortsatte også etter pause. Betina rakk å score to mål og leverte en målgivende før hun var tilbake på benken, men Maja Jakobsen fortsatte kampen ut.

Gode Storhamar-spillere

– Det er en fantastisk lagmoral i denne gjengen. Målvaktsspillet til Silje Solberg var veldig godt, og så gjør Maja Jakobsen og Betina Riegelhuth veldig gode innhopp. De to Storhamar-jentene er skarpe for tiden, fastslår Thorir Hergeirsson etter at Norge med seieren over Danmark tar med seg fire poeng inn i mellomspillet. Det er en god investering for å gå videre til semifinale.

Silje Solberg

Silje Solberg spilte så bra i målet mot Danmark at lagvenninnene nesten var målløse over prestasjonen. Målvakten var hovedgrunnen til at Norge vant 27–21 og går til hovedrunden i håndball-EM med full pott.

Ros fra Betina

– Hun spilte kort og godt en fantastisk kjempekamp. Det er ikke noe annet å si enn at det er imponerende. Det gir en enorm trygghet for laget å ha en så solid keeper, sa Betina Riegelhuth til NTB etter kampen.

Solberg spiller til daglig for danske Holstebro. Slik sett kjenner hun flere av de danske spillerne godt.

Inn i keeperhistorien

Med gårsdagens spill skrev hun seg inn den celebre norske keeperhistorien. Solberg ble førstevalg da Kari Aalvik Grimsbø måtte hjem med kneskade etter den første kampen. På de første 13 minuttene av 2.-omgangen reddet hun hele ni av elleve danske skudd på målet. Hennes fenomenale spill sikret Norge kontroll på kampen og ga henne krampe i leggen.

Dermed er de norske jentene allerede et langt, langt stykke på veg mot semifinale.

Med fire poeng med til neste gruppefase, kan én seier av tre der være nok om alt annet klaffer.

Spania og Norge gikk videre med full pott. Lagene tar med seg poeng og målscore fra innbyrdes kamper i gruppespillet til hovedrunden. De to beste går videre til semifinale. Norge skal møte Spania (lørdag), Polen (mandag) og Ungarn (onsdag).

Fakta

Norge – Danmark 27-21 (12-13)

2000 tilskuere

Mål Norge: Heidi Løke 7, Linn Kristin Riegelhuth Koren 6, Veronica E. Kristiansen 3, Nora Mørk 3, Betina Riegelhuth 2, Ida Alstad 2, Maja Jakobsen 2, Karoline Dyhre Breivang, Stine Bredal Oftedal.

Toppscorere Danmark: Ann Grete Nørgaard Osterballe og Louise Katharina Burgaard 4.

Dommere: Jiri Opava og Pavel Valek, Tsjekkia.

Utvisninger: Norge 3 x 2 min., Danmark 3 x 2 min.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.