Etter det vi så i vårkampene, var det ikke mye som fungerte for Dala.

Trener Kevin Knappen kom inn på Sveum med en helt ny spillestil, noe ikke alle taklet med en gang.

Tro mot systemet

Selv om det ikke fungerte, så var det en mann som var rolig. Kevin Knappen vek ikke vekk fra sin fotballfilosofi. Han jobbet knallhardt i motvind, men sto fjellstøtt.

– Det handler om å være tro mot det en gjør. Jeg visste at resultatene ville komme, bare vi trodde på opplegget. Litt etter litt ble det bedre. I vårkampene kom vi bedre ut av det. Da kom vi til sjanser, men satte dem ikke. Etter de seks siste kampene er vi det laget alle hater å møte, sier Knappen.

At Brumunddal har fått inn en spiss som scorer på bestilling, gjør at laget har klatret voldsomt på tabellen.

– Det er klart det har blitt en forskjell etter at vi fikk inn Saihou Jagne. En spiss som alle trenere drømmer om. Han har vært svært viktig sammen med mange andre. Nå har vi ei spillergruppe som presterer på et høyt nivå, fortsetter treneren.

Brukte Storhamar

Etter to meget gode kamper mot HamKam og Kongsvinger, var trener Knappen redd at laget skulle gjøre sammen feilen som Storhamar gjorde mot Vålerenga i ishockeypremièren.

– Jeg var livredd vi skulle få oss en midt i trynet i kampen mot Førde i forrige runde. Jeg brukte hockeygutta fra Hamar vest som et skoleeksempel på å gå rett i fella. Storhamar var i flytsonen og alle trodde det skulle bli enkel kamp mot Vålerenga i serieåpningen. Det handler om å ta alle motstandere like alvorlig. Det klarte vi mesterlig, sier suksesstreneren.

Selv om Brumunddal har gjort mye riktig med å forsterke laget i sommer, er Knappen fullstendig klar over at hele gruppe må prestere.

– Det hjelper ikke stort om vi bare får inn to spillere. Alle ser nå at vi har gjort et godt stykke arbeid og vi får belønning for det helg etter helg, sier trener Kevin Knappen.

Nå blir det viktig for Dala og jobbe mot neste sesong. Gode spillere må forlenge sine kontrakter. Den aller viktigste underskriften kan likevel vise seg å ha vært Knappens underskrift før denne sesongen.

Skryter av knappen

Han er mannen som kanskje vet mest om hva Kevin Knappen tenker som fotballtrener.

– Kevin er en trener som er veldig rettferdig. Her har Brumunddal fått en herlig trener med gode kvalifikasjoner. Han har en filosofi i bunn av alt han gjør. Han viker ikke en tomme fra det han tror på. Kevin er en god formidler, tålmodig og har et glimt i øyet. Han er flink på treningsfeltet og kanskje enda flinkere i kampsituasjoner. Der kan han gjøre små justeringer som kan gjøre store utslag i kampen. Han har lagt opp til en meget krevende spillestil, men det fungerer også. En trener som har fått hele spillergruppa til å tro på alt det han sier og gjør. Med Kevin i klubben kan vi nå langt, sier Nysæther, som har blitt imponert over Løten-gutten.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.