Fra Brumunddal via Fart til Norges beste lag, Lillestrøm. Ikke mange fotballspillere får den sjansen. Ingrid Kvernvolden (19) kan gjøre det, for hun er god nok.

Du har selvtillit når målet er å bli best i landet. Etter 46 landskamper på aldersbestemte landslag, ser Ingrid Kvernvolden fra Brumunddal at det faktisk er mulig. Det er tidkrevende, og 19-åringen vet det tar noen år.

Etter flere måneder med pendling grunnet skolegang, flytter Brumunddal-jenta til Lillestrøm om få uker.

Skal spille fast

Lillestrøm, som er det beste laget i Norge med fem landslagsspillere, har fått en spiller i Ingrid som satser knallhardt. Tidligere toppspiller og nå trener i Lillestrøm, Hege Riise har fått en sulten spiller som vil noe med fotballen.

– Jeg har noen hårete mål. Jeg må ha noe å strekke meg etter. Jeg har startet i noen kamper for Lillestrøm og jeg har scoret mål i eliteserien. De delmålene er jeg ferdig med. Nå vil jeg etablere med på U23-landslaget. Kommer jeg med på neste samling, kan jeg krysse av det delmålet også, sier Ingrid Kvernvolden på telefonen fra Kreta.

Vi snakket med Ingrid tidlig på morgenen, men da var hun allerede ferdig med den første treningsøkta.

– Sjøl om jeg er på ferie med familien, kan jeg ikke stå over noen treninger. Det er en grei start på dagen med en knallhard økt i sommervarmen, sier 24-timersutøveren.

Proff klubb

Lillestrøm er en toppklubb i Norge. Klubben satser tungt på kvinnelaget sitt, men det er ingen som blir rik av å spille kvinnefotball i Norge.

– Jeg er nødt til å ha en jobb ved siden av. Jeg er ikke misunnelig på herrespillere, men det er litt irriterende å vite at langt dårligere spillere tjener mye mer enn det vi gjør. Det får jeg bare glemme. I Lillestrøm er alt profesjonelt. Jeg kan ikke ha det bedre som spiller. Her har jeg gode medspillere, gode trenere og alt blir tilrettelagt for at vi skal prestere, sier Ingrid.

I helga starter EM i fotball for kvinner. Det ser 19-åringen frem til.

– Jeg gleder meg veldig. Vi har jo fem spillere fra Lillestrøm som er med. Så gleder jeg meg til å se Ada Hegerberg og Caroline Graham Hansen. Spillere som er best. Det er jo dit jeg vil komme også. Det er bare å trene knallhardt. Jeg må jo prøve, for ellers vil jeg angre resten av livet, sier Kvernvolden.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00