Etter at nesten alle lagene i 1. divisjon har spilt ni kamper, er hjemmebanestatistikken til HamKam ingen munter lesning. Bare ett lag scorer færre mål i snitt enn grønnbuksene hjemme. Samtidig er HamKam på topp tre når det gjelder å score mål på bortebane.
Her er tallene så du har dem:
Færrest mål pr. kamp hjemme:
1) Hødd 0,75 (4 kamper)
2) Kamma 1,20 (5)
3) KIL 1,25 (4).
Flest mål pr. kamp borte:
1) Ull/Kisa 2,2 (5)
2) Sarpsborg 2,0 (4)
3) Kamma 1,75 (4)

Underholdningspress

Mot Mjøndalen 2. pinsedag var det brukbart en halv time, men så gikk det mer og mer tid mellom hver gang gjestenes keeper ble satt på prøve. Målt i antall potensielle sjanser 30 meter fra mål hadde HamKam mange, men få ble forløst.
Både spillere og trener Vegard Skogheim er inne på at det kan ha mentale årsaker, og forventninger om at laget skal underholde.
- Jeg savner at vi regjerer mer på Briskeby. Vi må ta mer kommandoen, sier målscorer Vegar Bjerke og fortsetter:
- Vi kommer aldri helt opp i tempo den siste tredjedelen av banen. Vi mister ballen tidlig og klarer ikke å kombinere spillet slik vi ønsker, og som vi får til bedre på trening og på bortebane.
- Er det lettere å prestere borte?
- Det er mulig det ligger litt underbevisst, den frykten for å tape hjemme i stedet for å angripe, mens ikke så mange forventer at vi skal styre kamper borte. Vi må slippe oss mer løs, sier Bjerke, som også var delaktig i 1-1.
- Det var min feil. Jeg var helt sikker på at noen av de foran meg skulle ta ballen, og da den datt ned foran meg fikk Ingebretsen fram et langt bein.

Ballfører trenger hjelp

Lagkaptein John Anders Rises forklaring på problemene er at spillerne blir stillestående. Han innrømmer at laget har en nøtt å knekke hjemme, selv om spillerne ikke tenker på det konkret:
- Det er jo et ønske at vi skal underholde, men litt av problemet nå er at vi sliter med å finne hverandre og vårt spill, slik vi ønsker å framstå. Det er som oftest ikke ballførerens feil, men de andre som er stillestående. Alle lagdeler må ta mer initiativ uten ball.

For dårlig samhandling

Tore Andreas Gundersen var tilbake på topp etter karantene. Sjelden klarte han og lagkameratene å skape trykk mot gjestenes mål, og de største sjansene kom som oftest etter gode cornere fra Thomas Lehne Olsen.
- I dag er vi defensivt gode, men jeg tror vi må finne en bedre balanse på hvor mye krefter vi bruker bakover, slik at vi har mer igjen til det offensive. Dessuten handler det mye om relasjoner og bli bedre kjent med hverandre. Hvis jeg tok et løp i dag fikk jeg ikke ballen, eller hvis en av oss fikk ballen, sto de andre litt stille. Den samhandlingen må for forbedre, sier Gundersen.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.