16. mai ble Vegard Skogheim dårlig. Han følte seg svimmel og ble sendt til sykehuset i Bodø. Etter grundig sjekk, hadde ikke legene funnet annet enn høyt blodtrykk.

51-åringen er imidlertid selv klar på hva som forårsaket helseproblemene.

– Jeg må nok begynne å trene, røre meg, og jeg blir nok litt for opptatt av fotball og det stresset fotballen fører med seg. Da får du høyt blodtrykk, og når du ikke vinner på ti kamper så får du i alle fall høyt blodtrykk, ler han.

– Jeg er så lat

Ull/Kisa-treneren er i godt humør, og han velger å se på det hele med humoristisk sans.

Han er krystallklar på at han er nødt til å endre kosthold og livsstil for å få bukt på problemene.

– Hvor motivert er du for å endre på det?

– Det er det jeg burde være motivert for. Jeg er så lat, og som fotballtrener blir du så lat. Jeg pisker andre og gidder ikke gjøre noe selv. Jeg er flink til det i perioder. Når jeg først begynner så kan jeg trene et år, men når jeg slutter så kan det gå to år før jeg trener igjen. Jeg må skjerpe meg, det er det ingen tvil om. Hadde jeg vært en bil så hadde jeg vært på verksted for lenge siden, sier han, nok en gang med latteren på lur.

Nå går han til kontroll hver 14. dag, og han er ikke bekymret.

– Jeg merker det går opp og ned, jeg blir svimmel og sånne ting. Den beste medisinen er å være her, da har jeg ikke noe annet å tenke på, forteller «Skogen».

Etter 2-0-seieren over Elverum søndag kveld tok han del i sang og skrik inne i garderoben. Kun minutter senere kommer Skogheim ut i pressesonen, mens svetten renner. Et bevis på den dårlige formen, mener han selv.

Stortrives i Ull/Kisa

Han er inne i sin andre sesong som hovedtrener i Ull/Kisa. En klubb han for tiden stortrives i.

– Vi er på vei opp og fram, men vi har masse igjen å lære, bli enda mer profesjonalisert. Dette har vært en breddeklubb inntil nylig, og vi bærer kanskje preg av det. Det er viktig å bygge stein for stein, forteller han.

Han hadde ikke relasjon til klubben før han signerte en treårskontrakt i november 2015.

Nettopp dette mener han kan være en fordel.

– Ja, kanskje. Men samtidig er jeg såpass ærekjær i jobben min at jeg vil gjøre den hundre prosent uansett hvor jeg er. Sånn sett spiller det ingen rolle. Hvis vi gjør det dårlig her, så er jeg like skuffa som om jeg gjør det dårlig i HamKam, sier han, med smilet på lur.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.