Det var første gang siden desember 2013 at veteranen endte med mye spilletid i mesterskap. Etter det har hun stått over EM (gravid) og blitt vraket til VM i fjor.

Angolas mest omtalte spiller de siste dagene, keeper Teresa Almeida, ble fort skutt ut av målet. Etter fire baklengs på sju minutter bar det ut på benken for henne.

Det var i stor kontrast til hennes 38 i redningsprosent fra de første to kampene i turneringen.

Angola brukte også sine to andre målvakter i 1.-omgangen som endte 16-8.

Kjørt

Det ble en bra gjennomkjøring for Norge i en kamp som var avgjort etter et kvarters spill.

Det er fortsatt ting som ikke sitter helt som det skal, men landslagssjef Thorir Hergeirsson trappetrinnstanke holder mål så langt: Norge har i store trekk blitt bedre for hver kamp i OL.

Lunde klarte seg meget solid, og det var viktig å få i gang henne. Kari Aalvik Grimsbø var inne stort sett på straffer og gjorde det med solid suksess.

Så langt ser det ut som Norge har de beste keeperne også i dette mesterskapet.

Lett

Både Romania og Montenegro tapte mot Angola. Ut ifra hva afrikanerne viste onsdag, må det ha vært et innslag av undervurdering inne i bildet.

Etter at Spania slo Brasil er gruppe B nå åpen med fire lag på fire poeng. Norge avslutter mot Montenegro og Romania.

En gruppeseier vil gi antatt enklest motstand i kvartfinalen, og etter tre omganger er det sannsynlig at Spania, Norge og Brasil tar de tre øverste plassene.

Kampene fredag: Angola – Brasil, Romania – Spania og Norge – Montenegro. (©NTB)

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.