I juli har Stange rullebrettklubb gjort ferdig utvidelsen av skateparken i Stange. I helgen ble den for alvor testet ut da skatere fra flere deler av landet konkurrerte i det flotte anlegget. Det hele ble en suksess med deltakere i både junior- og senioralder som bød på triks som imponerte publikum. God underholdning var i hvert fall ingen mangelvare på Stange i helga.

Lokal vinnere
Det var imidlertid ikke bare skatere utenifra som konkurrerte i skateparken. Stange rullebrettklubb hadde i tillegg til å være arrangør et lokalt håp i konkurransen. Han innfridde og stakk av med seieren for juniorklassen.
- Denne skateparken har blitt skikkelig bra etter hvert. Det er ikke så mange konkurranser rundt i distriktet, og det er bra vi får konkurrere i Stange også. Jeg liker meg veldig godt i denne skateparken. Noen ganger er jeg på Koigen også, men den er litt for dårlig så da drar jeg heller hit, forteller Petter Holt Maagaard fra Tangen.
14-åringen har skatet for alvor i tre-fire år og var den første til å gjennomføre et feilfritt løp blant juniorene i konkurransen. Alle skaterne som deltar får tre løp til å gjøre de beste triksene i løpet av en begrenset tidsperiode. Til slutt er det dommerne som gir en poengsum til hver enkelt utøver, og den med høyest poengsum vinner konkurransen.
- Jeg er fornøyd med det jeg presterte i dag. Først og fremst var det moro å skate i dag. Forholdene var perfekte, og det var artig å kjøre igjennom, sier Holt Maagaard.
NM i august
Unggutten er ute på brettet tre-fire ganger i uka. Han har ikke fått konkurrert så mye som han skulle ønsket i år, men satser på at det endrer seg de neste ukene.
- I fjor var jeg med på blant annet Larvik Open og NM i Trondheim i tillegg til Koigen Open. Fra 2-5. august er det NM i Oslo. Planen er å være med der, sier Holt Maagaard.
Som flere skatere har uttalt tidligere mener Holt Maagaard at skateparken på Koigen er for dårlig.
- Det er tydelig at ingen skatere var med på prosessen da den ble bygd. Skatere burde vært med og bestemt hvordan den skulle se ut. Det er mye som mangler før det er en god skatepark, mener Holt Maagaard.
Fornøyde arrangører
Petter Holt Maagaard vant juniorklassen foran Sivert Øveraas som stakk av med "beste trick". I seniorklassen gikk Kevin Bækkel til topps. Han fikk også prisen for "beste trick". I alt ble det et suksessfullt arrangement for Stange rullebrettklubb.
- Det har gått veldig bra. Vi har vært utrolig heldige med været, og stemningen har vært god hele vegen. Jeg synes også at oppmøte var veldig bra, og det er artig å se at alle skaterne støtter hverandre gjennom konkurransen, sier Bjørn Thore Ottershagen, leder i klubben.
Dette var første gangen den komplette parken ble prøvd ut i en større konkurranse, og klubben er stolte av resultatet.
- Det er moro at vi har gjort alt sjøl, og parken ser bra ut. Siden vi gjør alt sjøl får vi den sånn som vi vil ha det. Det har vært stor dugnadsånd i denne prosessen, og det har vært til stor hjelp, forteller Ottershagen.

 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00