Hamar-mannen oppnådde dermed målsettingen sin til mesterskapet. For etter å ha finsiktet øvelsene og konkurransene, mente han at med full klaff var det nettopp dette som var mulig.

Øvelsene han tok gull i var Freefly Intermediate (Rekrutt klasse), FS4 (Formation Skydiving 4 personer på magen), FS8, FSR4 (FS4, rekrutt klasse), VFS (Vertical Formation Skydiving, som han er på landslaget i). Sølvet kom i Freefly åpen klasse hvor laget hans kun ble slått av landslaget i denne grenen.

Spennende øvelse

Særlig gullet i Freefly satte han ekstra stor pris på. Her konkurrerte han med nykommer Hanne Svenning fra Moss og med Derek Broughton som fotograf.

– Denne grenen er den jeg synes er mest spennende, da jeg hvert år tar med meg mindre erfarne hoppere og fungerer som trener fram mot norgesmesterskapet, sier Tømmervold.

Freefly dømmes etter teknisk vanskelighetsgrad og stil. Det kan sammenlignes med dans. Dommere ser video etter hoppet og gir score fra 1 til 10. Konkurransen er 6 hopp og hvert hopp har 45 sekunders arbeidstid, der laget på 3 av hoppene må gjøre faste øvelser, og på de andre tre har laget sitt eget program, som er forskjellig fra lag til lag.

– Vi har hoppet 40–50 hopp sammen i år. Og Hanne var veldig nervøs fram mot konkurransen og ville bare unngå sisteplass da vi begynte å trene, etter hvert ble hun mer og mer gira på pallplassering. Jeg sa fra starten av at målet mitt var gull, og det visste jeg at hun kunne klare, sier Tømmervold til HA-sporten.

Men han var selvsagt veldig godt fornøyd med hele mesterskapet.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00