Aasvang, som er på andre året som satsende syklist, ble lokket til Ottestad sykkel foran denne sesongen av kamerat Anders Oddli, som sykler for klubben. Aasvang ble nummer 13 i gaterittet i Hamar fredag.

– Jeg kjenner Anders godt, og han fortalte om miljøet i Ottestad. Jeg valgte da å bytte klubb, og jeg trives veldig godt her. Det er en veldig fin gjeng, og miljøet er veldig bra, forteller han.

Anders Oddli måtte stå over fredagens gateritt i Hamar på grunn av sykdom.

Oslo-gutten Aasvang jobber fulltid som snekker, men satser så hardt han kan på sykkelsetet.

– Det blir en del timer. Jeg vil si treningstimene ligger på et bra nivå. Det er veldig gøy å sykle, og det er derfor jeg driver med det. Jeg skulle ønske jeg kunne fått vært litt mer her i området for å trene med de andre i klubben, men jobbingen har gjort det litt vanskelig. Men jeg har fått vært med på noen samlinger sammen med Anders og gjengen, som har vært bra, forteller han.

Vil kjempe i toppen

Det er ikke beskjedne mål Aasvang har satt seg for neste sesong, der han regner med å fortsatt representere Ottestad.

–Jeg må se litt hvordan det går, men jeg har mål om kunne kjempe i toppen av norgescupen neste år, og holde godt nivå nasjonalt. Det hadde vært veldig moro, forteller Ottestad-syklisten.

Det gikk fort hele veien på de 50 minuttene pluss tre runder som ble syklet i gaterittet Hamar kriterium i sentrum fredag. Aasvang var fornøyd med egen innsats.

– Jeg klarte å holde meg foran i feltet hele veien, men på slutten så ble beina litt tunge. Men jeg er godt fornøyd med innsatsen. Løypa var veldig fin, og arrangørene har gjort en god jobb, sier han om sin egen klubbs innsats.

På klokka sto det 43 km/h som gjennomsnitt gjennom rittet.

Norgescup søndag

Fredagens ritt var en del av Gylne Gutuer, som går over tre dager denne helgen. Lørdag er det temporitt i Ottestad, før det søndag er norgescupritt rundt om på Stange-landet, en veldig fin arena for sykling.

–Jeg har lyst til å henge på så lenge som mulig søndag. Det er viktig å holde seg foran, spesielt når det er så mye grus som det er. Målet er å gjenskape plasseringen min fra gaterittet, og enda høyere enn det, så får jeg se hvor det ender, avslutter Marius Aasvang.

Jonas Ellingsen fra Hamar, som sykler for Trondheim VK, ble nummer 21 i seniorklassen. I kvinneklassen ble Ingvild Tangen nummer 7. Ådne Holter fra Ottestad, som sykler for Lillehammer, ble nummer 22 i herrer junior.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.