Håndballspirene på klubbens J13- og 15-lag er veldig klare på hvem de ser opp til på håndballbanen. Blant de største heltene finner vi lokale spillere som Kamilla Sundmoen og Betina Riegelhuth, som begge er nøkkelspillere på Storhamars eliteserielag.

Fire i landslagstroppen

Det siste året har også begge vært landslagsaktuelle. Med alle friske og raske, kunne klubben hatt hele fem spillere på landslagssamling når Thorir Hergeirsson og Co. møter Sør-Korea to ganger på andre siden av Mjøsa denne helgen.

Der er Riegelhuth en av fire Storhamar-spillere i troppen. Og flere enn de unge spirene er kry for det:

- Heia @stineliden, Maja, Betina og Lise 💪 stolt av dere. #kickass #norge #håndball, skriver lagvenninne Linn Marie Birkeland på Twitter.

- En leder som står fram

Samtidig deltar rundt 180 lag med unge, håpefulle håndballentusiaster i Yngrescupen i Løten og Elverum.

SE BILDER FRA CUPEN

Lag fra hele landet har kommet for å delta i helgens kamper. De lokale jentene fra Storhamar synes det er kjempegøy å delta i turneringen, og har lokale A-lagspillere som sine store forbilder.

- Kamilla Sundmoen er mitt forbilde. Hun er en leder som står fram på og leder laget sitt og gir heller aldri opp. Dessuten er hun den beste spilleren på laget, sier Karen Ruudberg.

Det er ikke alle like enige i.

- Betina Riegelhuth er den beste, mener Guro Martinsen.

- Hun setter opp de andre på laget, samtidig som hun er den spilleren på Storhamar med det klart beste skuddet. Målet mitt er å kunne bli like god som henne til å skyte, forteller hun.

Sikker på å gå videre

Med tap i går og seier i dag, må J13 vinne sin tredje kamp for å kunne gå videre til A-sluttspillet. Karen Ruudberg er sikker på at de klarer det.

- Vi skal gå videre til A-sluttspillet. Selv om vi tapte i går så er vi veldig fornøyd med kampen, siden vi møtte et bedre lag og kun tapte med to mål. Laget vi skal spille mot fra Trondheim skal vi egentlig slå, men vi må gi absolutt alt hvis vi skal klare å gå videre, mener hun.

Skal minst til finalen

J15 derimot, er allerede kvalifisert for A-sluttspillet, etter å ha vunnet alle sine kamper så langt. Guro Martinsen er meget offensiv og sier laget hennes skal vinne i sin aldersgruppe.

- Vi har vunnet alle våre kamper så langt og er derfor kvalifisert til sluttspillet. Nå er det bare en kamp igjen før vi skal spille i sluttspillet i morgen. Målet vårt er å vinne vår aldersgruppe, men vi er ikke misfornøyde hvis vi kommer til en finale.

- Beste følelsen som finnes

På spørsmål om hva de synes er morsomst med håndball, forteller jentene at det beste er å vinne.

- Det å vinne er den beste følelsen som finnes, sier Guro. Alle er kjempeglade da, og stemningen er på topp. Det å føle at du mestrer noe er også en utrolig deilig følelse, synes hun.

De fleste hater å tape. Spillerne på J13 mener likevel at det kommer mest an på hvordan man spiller og hvem man taper mot.

- Det å tape er i seg selv ikke så ille. Slik som når vi spilte i går og tapte, var vi kjempefornøyde med kampen fordi laget vi spilte mot er veldig gode, men vi tapte bare med to mål. Det er når man taper mot dårligere lag, som man egentlig skulle ha slått, at man blir sur.

Det sosiale viktigst

Storhamar-trener Beate Bratbakken synes det viktigste er at alle får delta, og setter det sosiale foran det sportslige.

- Selv om det selvfølgelig er kjempegøy når jentene vinner, så er det absolutt viktigste at alle har det gøy på sånne turneringer. Det er kjempebra for moralen og det gleder meg å se at alle kommer så godt overens. Det er også gøy at man møter lag som ikke spiller i serien vår. Når vi møter lag fra rundt om i landet så kan spillerne danne assosiasjoner som de kan ta med seg, som når de for eksempel er på håndballskole i sommerferien, forklarer hun.

Med 28 spillere å passe på, er Bratbakken glad for at hun har med seg sin trenerassistent Line Grøneng.

- Uten Line så hadde det blitt veldig vanskelig å ha orden på alle spillerne. Når man har ansvar for 28 spillere så kan det bli litt kaotisk til tider, men når vi er to er jobben mye enklere. Selv om noen kan bli litt overivrige så hører de på beskjedene som blir gitt, og de har ikke vanskeligheter for å ta imot beskjeder, slutter treneren.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.