Lars Ragnar Manengen fra Lillehammer CK vant årets Birkebeinerritt foran Martin Olsen og Truls Engen Korsæth, alle fra Lillehammer CK. Fjerdemann var østerriske Alban Lakata.

I mål kom også flere sterke lokale ryttere fra Hedmark. Først var elverumsingen Steffan Repshus på en 20.-plass. Rett etter han kom Eirik Fiskvik fra Tynset på 2.48.

Gode fra Hedmarken

Fra Hedmarken kjørte Karl Erik Nordengen inn til 2.50 og en samlet 39. plass fulgt av Even Antonsen på samme tid.

Trioen Kenneth Valråmoen, Sander Baksjøberget og Stig Anders Stensby tømte det som var av krefter. De slet med kramper da de kom i mål i Lillehammer.

- Kom jeg under tre timer er jeg fornøyd, sier Baksjøberget. Jeg følte meg helt ferdig allerede på Skramstad. Det gikk utrolig fort, sier Ottestad SK-rytteren.

Stig Anders Stensby var helt utmattet etter turen over fjellet, og slet med kramper flere steder.

- Jeg hadde faktisk kramper fra Kvarstad og inn. Jeg er fornøyd rett og slett fordi jeg ikke hadde mer å gi, sier Stensby til h-a.no etter målgang.

Siste passering

Ved siste passering lå det tre Lillehammer-ryttere i fornt sammen med Alban Lakata fra Østerike.

De siste som starter i årets birkebeinerritt er herreeliten. Startskuddet gikk klokken tre for de drøyt hundre rytterne som skal kjempe om seieren. Nå nærmer rytterne seg Sjusjøen, og Lars Ragnar Manengen ligger ensom i front, med flere løpere jagende etter.

Passering Kvarstaddammen

Ved passering Kvarstaddammen var det fortsatt Manengen fra Lillehammer som lå i tet. På tredje er klubbkamerat Truls Engen Korsæth. Av ryttere fra Hedmark er tynseting Eirik Fiskvik, som ligger i gruppen tre minutter bak teten. Der ligger også Steffan Repshus, som lå på fjerde ved forrige passering. De resterende Hedmarken-rytterne ligger ytterligere litt bak.

Skramstad og Bringebu

Lars Manengen fra Lillehammer har en ledelse på 45 sekunder, mens Ola Kjøren ledet den store gruppen på seksten personer ved passering Bringebu.

Nå ligger Elverumsingen Steffan Repshus fra Hedmark Terrengsykkel på en foreløpig fjerdeplass.

Tor Halvor Bjørnstad fra Tynset vant Ultrabirken fredag, og henger imponernede nok godt med i hovedfeltet.

Bak han kommer størsteparten av de lokale rytterne.

Ved passering Skramstad var det Fredric Willmann som ledet. I en tøff start var hedmarkingene litt bak teten. Først kom Joakim Vika fra Brumundal på en foreløpig sekstendeplass.

Hedmark Terrengsykkel flest

Hedmark Terrengsykkel er sterkt representert på herresiden blant eliten, med ti ryttere på startstreken. Ottestad SK stiller med fem.

De lokale er Joakim Vika, Brumunddal; Karl Erik Nordengen, Hamar; Sander og Ulrik Baksjøberget, Ottestad SK; Johannes Hovde, Brumunddal; Stig Anders Stensby, Ottestad; Kenneth Valråmoen, Hamar; Frode Jansen, Ottestad SK; Espen Nyland, Ottestad SK.

Kirkevik beste lokale kvinne

I kvinnenes eliteklasse vant finske Pia Sundstedt for sjette gang. Hun var suveren foran første norske rytter, som var Heidi Rosasen Sandstø, seks minutter etter vinneren. Beste lokale rytter på kvinnesiden var Stine Olsen Kirkevik fra Ottestad SK, på tiden 3.24.

 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.