Juniorjenta fra Løten OL er klokkeklar på at hennes spisskompetanse som skiorienterer ligger på det o-tekniske.

- Jeg er bedre til å orientere. Når det er vanskelig liker jeg meg best. Da må man bruke hodet mer, sier VM-deltakeren som gjorde unna de siste skoletimene på Katta i går.

100 km løyper

Fra i dag er hun hundre prosent dedikert VM som starter på Budor i dag med sprintstafetter for seniorene. Løypeleggerne har kjørt opp rundt 100 kilometer med løyper. Det gjør at selv Evine, som har vokst opp i skiløypene rundt Budor, kan gå seg bort hvis hun er litt uoppmerksom.

- Jeg håper det blir vanskelige løyper, og det er det løypeleggeren har sagt også. Det er gjerne litt vanskeligere i norsk terreng enn andre steder. Det gjør at mine sjanser øker. Jeg har virkelig gledet meg til dette i to år nå. Medalje er målet mitt, sier Løten-junioren - som får fire muligheter denne uka til å klare akkurat det.

I morgen er det sprint, torsdag går langdistansene, mens mellomdistanse står på programmet lørdag, før det hele avsluttes med stafetter søndag.Evine vurderer det slik at både Russland og Finland har flere sterke jenter som kan gjøre det vanskelig for henne å nå helt til topps.

Russisk favoritt

Fjorårets verdensmester fra Russland er fortsatt junior. Hun blir sterk, ellers er både Russland og Finland store ski-o-nasjoner.

Av de norske løperne er Evine en medaljekandidat på juniorsiden, men Andrine Benjaminsen - datter av tidligere norgesmester Vidar Benjaminsen er en kanskje enda sterke medaljekandidat.- Hun er jevnt over best i Norge. Hun slo meg også i NM, sier Evine Westlie Andersen.

Hun håper likevel at hun på en god dag kan kjempe om edelt metall. Og særlig hvis det blir o-teknisk vanskelig.Vidar Benjaminsen, som også har ansvar for løypene og preparering, lover at VM-deltagerne kommer til å måtte jobbe hardt i terrenget på Budor.

- Det blir krevende både fysisk og psykisk, og en god plassering forutsetter jobbing gjennom hele løypa uten å miste fokuset, sier han.

Rundt 300 deltakere er påmeldt i alle klassene til sammen. En rekke lokale funksjonærer er klare for å sette i gang VM-festen i dag.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.