Nå blir det mye tryggere å sykle den Store styrkeprøven. Arrangøren og Lastebileierforbundet er blitt enige om å ta hensyn til hverandre under årets ritt fra Trondheim til Oslo. 

På grunn av sikkerheten til syklistene ville «Den store styrkeprøven» stenge E6 og riksveg 4 mellom Trondheim og Oslo for tungtransport i perioden 19.–21. juni, mens rittet blir arrangert. Lastebileierforbundet mente kravet ville bli for dyrt, men har nå moderert seg.

- Det blir IKKE kjøreforbud for tungtransport under Styrkeprøven 19.-21.juni. Arrangøren har revidert sin søknad til vegmyndighetene, der det i stedet legges opp til frivillige ordninger, slik at lastebilene velger andre ruter eller kjøretider, sier Guttorm Tysnes, som er regionssjef i Lastebileierforbundet.

Protesterte 

Norges Lastebileier-Forbund (NLF) protesterte kraftig på den første søknaden om midlertidig kjøreforbud, fordi det ville ført til store ulemper for næringstransporten på vegene mellom Trondheim og Oslo.

NLF’s regionsjef i Hedmark og Oppland, Guttorm Tysnes, er glad for at Styrkeprøven AS justerer sine planer.

– Vi skal være venner på vegen. Trafikantene må ta hensyn til hverandre, sier Tysnes. 

NLF oppfordrer alle tungbiler som IKKE har et konkret transportoppdrag i rittets trase, om å bruke omkjøringsveger.

Viktig dialog 

Rittleder Morten Mørk sier at dialog er viktig:

- Vi satser på frivillige ordninger som forhåpentligvis kan gi et bra resultat. Vi trenger bistand fra Statens vegvesen med hensyn til varsling til trafikantene om redusert fremkommelighet og alternative omkjøringsmuligheter. Dette gjelder både nord- og sydgående trafikk.

Mørk understreker at biler i rittets trase er en utfordring. Både syklister og sjåfører må hjelpe til, slik at en unngår ulykker.

I arbeidet med å trygge traseen er samarbeid med landets største aktør på veien avgjørende.

- Vi er svært takknemlig og begeistret for holdningene demonstrert av Norges Lastebileier-Forbund. Det er avgjørende at syklister gjengjelder denne holdning og utviser respekt tilbake, sier Mørk.

Styrkeprøven foreslår god skilting og styrket vakthold. På særlig utsatte plasser har arrangøren egne vakter, politi og sanitetspersonell. Styrkeprøven mener det er tilstrekkelig for å gjennomføre arrangementet på en betryggende måte. Farlige og vanskelige punkter i løypa merkes tydelig.

Sender ut SMS

Norges Lastebileier-Forbund vil sende ut SMS til sine medlemmer før Styrkeprøven. NLF vil også informere om arrangementet og omkjøringsveger. 

– Det blir spesielt krevende når rekordpuljen kommer i stor fart. Vi vil anbefale yrkessjåførene å kjøre ut til siden og stoppe når de møter frontbilen – eller legge seg rolig bak hvis de kjører sørover, sier Tysnes.

Når det gjelder utenlandske transportører, håper lastebileierforbundet om hjelp fra myndighetene og kundene, slik at også utlendingene får tilstrekkelig informasjon.

   


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.