Kveseth, som bor i Hamar, kastet disken hele 185 meter, noe som var rett bak norgesrekorden. Han ble kun slått av verdensrekordholderen David Wiggins. Denne konkurransen gikk ut på å kaste lengst mulig, og var oppvarming til selve mesterskapet.

I videoen til høyre kan du se Kveseth kaste frisbee sammen med frisbee-verdensmester Sune Wentzel- filmen er fra Ankeskogen i 2015.

– Det var helt sjukt kult å komme som nummer to på lengdekonkurranse, forteller Kveseth på telefon fra Georgia i USA, der mesterskapet går.

Onsdag startet det skikkelige mesterskapet med første runde. Kveseth er glad for å kunne delta i mesterskapet.

–Det er ekstremt gøy med VM. Det er det største man har innen frisbee. På onsdagens runde spilte jeg sånn passe. Banen er trang og teknisk, så jeg får ikke kastet langt og brukt mine styrker på noen hull. Jeg slet litt med putting og nærspill, men jeg «drivet» bra, forteller han.

Mesterskapet avsluttes lørdag.

Kveseth gikk den første runden på 65 kast, tre under par. Da denne saken ble skrevet ved 22-tiden onsdag kveld var ikke runden i USA ferdigspilt, men han lå på 28. plass med mange sterke spillere bak seg.

Kveseth spiller til vanlig mye i den nyoppussede banen i Ankerskogen, sammen med hundrevis av andre interesserte. Han er ydmyk med tanke på sine sjanser i mesterskapet.

– Jeg har ikke sjanse til og henge med de beste her. Jeg vil kunne høste litt erfaringer og kanskje utmerke meg på noe vis, forteller en fornøyd frisbee-golfer fra Georgia.

Kveseth ble norgesmester i 2016, og har nå fått muligheten til å delta i VM. I fjor deltok han også i det åpne amerikanske mesterskapet der han ble nummer 50.

Kveseth startet med frisbeegolf for tre år siden, da han gikk på Hedmarktoppen folkehøyskole.

– Vi fant noen gamle disker, og dro ned for å ha det moro. Det kom ganske naturlig for meg, så jeg begynte å spille mer og mer, sier Kveseth til HA-sporten.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00