Kristoffer Kvarstad ble nummer to under fredagens sprint under Nordisk Juniorlandskamp i Finland.

Men konkurransen kunne ha vært over allerede i prologen.

- Prologen min var helt krise. Jeg trynet, så jeg var kun 0,6 sekunder fra å gå på hodet og ræva ut av prologen, sier Kvarstad til HA-sporten.

Da han først hadde fått beskjed om at han var blant de 30 kvalifiserte for rennet, så han seg ikke tilbake igjen.

Og han innrømmer at han likte å være i utfordrerposisjon.

- Det var en veldig fin posisjon å være i, for det er ingen som forventer at han med nummer 28 skal gå fort på ski, sier han og gliser.

Han forteller at han hadde god kontroll i kvart- og semifinale-heatene. 

- Jeg gikk relativt enkelt i kvarten og semifinalen, der planen var å gå hardt ut, slik at jeg kunne gå roligere inn, forteller han.

I finalen ble det derimot tøffere.

- Ansgar Evensen, som var han som vant, gikk, som meg, fort ut fra start. Så vi ble enige om å gjøre det igjen. Vi fikk en luke, og så håpet jeg å kunne ta ham på slutten. Men da jeg skulle forsøke det, var jeg stokk stiv, forteller 18-åringen, som fikk mersmak av rennet.

- Dette er det største vi, som er så unge kan gå, så det var utrolig morsomt, sier han.

Topp tre: 1) Ansgar Evensen, 2.12,20, 2) Krisoffer Kvarstad +0,57, 3) Ossian Rossenberg +1,55

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.