Kristoffer Kvarstad og Norges førstelag endte på 3. plass under søndagens stafett i juniorlandskampen i Vuokatti.

Løperen fra Hamar Skiklubb gikk på Norges førstelag sammen med  Iver Tildheim Andersen og Ansgar Evensen, men det var det norske andrelaget med Anders Kirkeng, Lars Agnar Hjelmeset og Fredrik L. Nilsen som vant. 

Sverige ble nummer to.

- Det er klart vi hadde håpet på stafettgull, men slik gikk det ikke. Uansett så er det bra med medalje i nordisk, sier Hamar-gutten.

Skitrøbbel

Kvarstad endte på 23. plass i lørdagens renn i Finland i 10 km klassisk. Kvarstad var da 1.53 bak vinneren Pål Jonsson fra Sverige som vant foran finnene Petteri Koivisto og Emil Liekari.

- Jeg fikk skiene mine kun 30 minutter før start, men jeg fikk ikke noe feste med dem. Jeg fikk smurt de på nytt, men det var ikke bra nok. Jeg rakk aldri å teste flere ski, derfor kjørte jeg på med blanke ski, sier Kvarstad.

Det ble åpenbart for tungt ut over i rennet.

Iver Andersen ble beste norske løper på 4. plass, mens Kvarstad var dårligst av de norske løperne på sin 23. plass.

Imponerte fredag

Kvarstad imponerte jo stort under fredagens sprint med en strålende 2. plass, og forventningene var ikke like store til lørdagens renn. Hamar-løperen hang forholdsvis bedre med den første delen av løpet, og han fikk det nok litt tungt mot slutten siden han bare kunne stake.

Uansett var det en stor opptur for den lovende løperen å sikre 2. plassen fredag.

18-åringen la ikke skjul på at han synes det var kjempestas å være med i juniorlandskampen i Finland etter 2. plassen fredag.

- Dette er det største vi, som er så unge kan gå, så det var utrolig morsomt, sa han da.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.