Kristoffer Kvarstad og Norges førstelag endte på 3. plass under søndagens stafett i juniorlandskampen i Vuokatti.

Løperen fra Hamar Skiklubb gikk på Norges førstelag sammen med  Iver Tildheim Andersen og Ansgar Evensen, men det var det norske andrelaget med Anders Kirkeng, Lars Agnar Hjelmeset og Fredrik L. Nilsen som vant. 

Sverige ble nummer to.

- Det er klart vi hadde håpet på stafettgull, men slik gikk det ikke. Uansett så er det bra med medalje i nordisk, sier Hamar-gutten.

Skitrøbbel

Kvarstad endte på 23. plass i lørdagens renn i Finland i 10 km klassisk. Kvarstad var da 1.53 bak vinneren Pål Jonsson fra Sverige som vant foran finnene Petteri Koivisto og Emil Liekari.

- Jeg fikk skiene mine kun 30 minutter før start, men jeg fikk ikke noe feste med dem. Jeg fikk smurt de på nytt, men det var ikke bra nok. Jeg rakk aldri å teste flere ski, derfor kjørte jeg på med blanke ski, sier Kvarstad.

Det ble åpenbart for tungt ut over i rennet.

Iver Andersen ble beste norske løper på 4. plass, mens Kvarstad var dårligst av de norske løperne på sin 23. plass.

Imponerte fredag

Kvarstad imponerte jo stort under fredagens sprint med en strålende 2. plass, og forventningene var ikke like store til lørdagens renn. Hamar-løperen hang forholdsvis bedre med den første delen av løpet, og han fikk det nok litt tungt mot slutten siden han bare kunne stake.

Uansett var det en stor opptur for den lovende løperen å sikre 2. plassen fredag.

18-åringen la ikke skjul på at han synes det var kjempestas å være med i juniorlandskampen i Finland etter 2. plassen fredag.

- Dette er det største vi, som er så unge kan gå, så det var utrolig morsomt, sa han da.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00