Etter 27 spilte seriekamper ligger Storhamar som nummer fem i eliteserien, to poeng bak Lillehammer på fjerdeplass, og 27 poeng bak serieleder Stavanger.

Sjur Robert Nilsens mannskap fikk en særdeles svak start på sesongen, og en liten periode lå laget nest sist i serien.

Men etter den imponerende 5-1-seieren borte mot Stavanger 29. oktober, har det snudd fullstendig for Storhamar. På de siste elleve seriekampene har laget vunnet ni av kampene. 

Laget har også løftet spillet etter inntoget av Joonas Rönnberg i laget, som har vist seg å være en meget solid forsterkning. 

For å bli vurdert må spilleren ha vært på is i minst ti av seriekampene så langt, og terningkastet er sett ut fra en helhetlig vurdering fra sesongstart og fram til nå. Bak enkelte spillere står det «IV», som betyr ikke vurdert.

Terningkastene gjenspeiler dermed ikke hvordan laget har framstått de siste elleve kampene.

Oskar Östlund 

Terningkast 4

Har vært litt mer menneskelig denne sesongen, særlig de første 15 kampene. Har likevel levert solide 92,3 i redningsprosent og framstår som Storhamars soleklare førstevalg for øyeblikket. .

Eirik Skadsdammen 

Terningkast 3

Har fylt alle roller så langt i sesongen. Spiller noen kamper som center i fjerderekka med to juniorer, og andre som ving i førsterekka. Lojal lagspiller som gjør som han får beskjed om.

Joey Tenute

Terningkast 4

Det var store forventninger til mannen som skulle fylle skoene til Jacob Berglund. Etter å ha herjet i treningskampene dabbet det av med småskader. Har i likhet med laget løftet seg og har lagets beste poengsnitt.

Jørgen Langdalen

Terningkast 3

Slet tungt med tempoet i starten av sesongen, men har løftet seg voldsomt de siste ukene. Scoret sitt første mål i eliteserien og tør å prøve i større grad enn tidligere.

Magnus Eikrem Haugen

Terningkast 4

Skulle utvikle seg videre i backpar med Nummelin. Finnen har stort sett vært skadet og Haugen har vært den rutinerte i par med Simen Løvhaug Hansen. God til å frakte puck oppover i banen når alternativene i oppspill mangler.

Joakim Jensen  

Terningkast 4

Har levert 22,5 scoringer i snitt gjennom sine ni sesonger i Storhamar. Med tolv så langt er han i rute for å komme over 20 også i år. Produserer målpoeng nesten uansett hvem han spiller med.

Martin Rønnild 

Terningkast 4

Rønnild går foran med sin fysiske spillestil og er en tung spiller å møte. Har lagt fra seg de unødvendige utvisningene i offensiv sone. I år har Fredrikstad-gutten i tillegg produsert 14 målpoeng og bidrar dermed også i protokollen.

Martin Gran  

Terningkast 3

Unggutten har slitt etter gjennombruddet for to år siden. Har sett friskere ut etter at det ble sving på rekka med han, Reichenberg og Rønnild, og har begynt så smått å produsere poeng igjen.

Petteri Nummelin  

Terningkast 3

Finnen, med et lass av meritter, har kun spilt ti kamper i år og har vært skadeutsatt. De kampene han har spilt har han tidvis vært en åpenbaring i overtall, men når han har vært ute med skade i 17 kamper har ikke laget fått maksimalt ut av han.

Anders Gulliksen 

Terningkast 3

Unggutten viser glimtvis fram ferdighetene sine. Er god en mot en, men kan til tider se uinteressert ut. Må jobbe med å holde fokus.

Martin Blakseth Huse 

Terningkast 4

Huse har fått en ny vår. Fra spill i fjerderekka og undertall har han i år dannet en farlig rekke med Zettergren og Jensen. Han tør å holde mer i puck, og skaper med det større farligheter.

Lars Løkken Østli

Terningkast 4

Backen er en av de rutinerte i Storhamartroppen som skal gå foran. Har produsert 12 målpoeng og bidratt med sitt livsfarlige skudd i overtall. Roter tidvis litt i egen sone, men har løftet spillet sitt de siste kampene.

Simen Løvhaug Hansen 

Terningkast 3

Den lovende backen begynner å ligne en etablert eliteseriespiller. Spiller enkelt med store marginer, men må etter hvert ta mer tak i pucken for å ta det siste steget.

Erik de la Rose

Terningkast 5 

Svensken har vært enorm så langt denne sesongen og begynner å ligne på utgaven av seg selv fra 14/15-sesongen. Har fått frie tøyler offensivt i par med Joonas Rönnberg og er en stor trussel offensivt. Har i tillegg løftet det defensive spillet.

Alexander Reichenberg

Terningkast 4

Tar mye ansvar med puck og er god i offensiv sone. Produserer alltid målpoeng og kan skape ting på egenhånd. Tidvis litt for glad i å holde i pucken selv.

Mikkel Søgaard 

Terningkast 4

Sarpingen kom til Hamar som en nødløsning og med lite forventninger. Har etter miljøskiftet fra Sparta vist seg som en bra back. Står opp for laget når det trengs, og tør å være med framover i bana.

Simen André Edvardsen

Terningkast 3 

I starten av sesongen gikk det litt for fort for talentet. Etter hvert som sesongen har gått har han tatt store steg og vist seg som en spiller med bra fysikk. God til å gjenvinne puck i offensiv sone.

Hampus Gustafsson  

Terningkast 4

Hadde gullhjelmen fram til han ble skadet. Leverer jevnt med målpoeng, men har tidvis spilt med for stor risiko som har kostet i form av overganger imot.

Mikael Zettergren 

Terningkast 4

Etter en svak innledning på sesongen har svensken tatt grep. Mental trener har gjort susen for Zettergren, som de siste ukene har levert både målpoeng og fysisk spill.

Patrik Bäärnhielm  

Terningkast 2

Backen har slitt med å spille seg inn på laget og har stort sett hatt rollen som sjuende back. Har ikke kommet opp på nivået fra sølvsesongen.

Jonas Rönnberg 

Terningkast 5

Den defensive bautaen har vært en åpenbaring etter at han kom inn. Rydder opp i stor stil og er den defensive bamsen Storhamar har savnet siden Koivu gikk til Lørenskog.

Daniel Hermansson

Terningkast 3 

Kom inn for å erstatte en skadet Larrivée. Var poengkonge i Mora i fjor, men den siden har publikum sett lite til så langt. Har tatt rollen som en lagspiller, men bidrar for lite framover til å få høyere karakter.

Even Langdalen  

Terningkast 3

Har etter en svak start tatt tak i sakene. Sammen med bror Jørgen og Edvardsen har fjerderekka de siste kampene vært mer i offensiv enn defensiv sone. Nå venter vi bare på det første målpoenget.

Trenerteamet 

Terningkast 4

Sjur Robert Nilsen var fraværende under store deler av innspurten av sesongoppkjøringen, noe som trekker ned. Under den tunge perioden for laget sto han rakrygget i stormen på imponerende vis. Har klart å snu trenden i godt samarbeid med Pål Johnsen og Torbjørn Orskaug. 


Ikke vurdert

Robert Hestman

Har kun spilt fire kamper i år, de tre første mens laget var i en vanskelig periode.

Emil Lyngstad Sæteraas

Har slitt med å takle overgangen fra 1. divisjon og er utlånt til Gjøvik. Trener fortsatt med Storhamar. Har spilt for få kamper til å bli vurdert.

Lars Erik Hesbråthen 

Kongsvinger-gutten har bare spilt sju kamper på grunn av et kne som krangler. Ventes tilbake på nyåret.

Christian Larrivée 

Ble skadet i treningskampen mot Mora og har siden vært ute. Trener for fullt igjen og ventes tilbake på nyåret.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.