• KORTERE PASNINGER: Hamburg-kaptein Arwid Dykyer, av enkelte omtalt som "den nye Bastian Schweinsteiger", styrer den tyske skuta stødig med korte pasninger. FOTO: Mikkel Torpen Hokstad

Tyskland og Spania har dominert verdensfotballen på seniornivå de siste årene.

Når Briskebyturneringen denne helga spilles på Hamar, er begge de ledende fotballnasjonene representert i smågutter 01-klassen.

Og ifølge de tyske og spanske 13- og 14-åringene selv er det ingenting i Briskebyturneringen som tyder på at deres nasjoners fotballdominans skal gå over med det første.

Ambisiøse utlendinger

Både SVNA Hamburg og HamKam Football Academy Spain kommer nemlig til Hamar med seiersambisjoner.

- Vi er her først og fremst fordi det er morsomt, og fordi vi besøker våre venner i HamKam, men vi vil selvfølgelig gjerne vinne turneringa, smiler spanjolene Adrian Aniorte og Joel Garcia (begge 13), før deres tyske fotballbrødre stemmer i.

- Vi vil også ha det morsomt i Norge, men vi har helt klart ambisjoner om å vinne turneringa. Det bør være mulig for oss. Vi vinner de fleste kampene vi spiller hjemme i Tyskland, og det har gått veldig bra for oss så langt her, forteller tyske Arwid Dykyer (14), som allerede etter to kamper har mistet tellinga på antall tyske scoringer.

For gutta fra maskinfotballens hjemland er Briskebyturneringen oppladning før en tøff høst.

- Etter sommeren skal vi spille i den regionale øverstedivisjonen i Tyskland. Der møter vi lag som Hamburg SV, St. Pauli, Wolfsburg, Hannover og Werder Bremen, så her på Hamar prøver vi å samkjøre laget vårt, forteller Lasse Jan Sortehaug og Saibo Marcel Ibraimo.

Kulturforskjell

De lovende karene fra verdensmesternasjonen Tyskland forteller om en helt annen fotballkultur i hjemlandet enn på Hedmarken. 

- Vi presser langt høyere, spiller kortere pasninger og er mer disiplinerte taktisk i Tyskland. I tillegg er vi nok bedre trent enn våre norske motstandere, hevder Hamburg-kaptein Dykyer.

HamKam-spanjolene deler tyskernes oppfatning av norsk fotball.

- De slår flere lange baller, mens vi spiller korte pasninger og tiki-taka-fotball hele tiden. Men hvert land har sin egen stil, og det er ikke noe feil ved det, sier Garcia diplomatisk, før han innrømmer at de norske lagene har én fordel.

- De er mye større enn oss, smiler han.

Søndag sender HATV finalekampene fra Briskeby direkte. Der kan både spanjolene og tyskerne fort dukke opp.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.