• Ser på toppscoreren: Espen Nystuen (rød lue) følger med på hva Adem Güven foretar seg. Han har flest scoringer for klubben i år.

Espen Nystuen, som er spillende daglig leder, er krystallklar på at klubben gjorde flere gode valg da de rykket ned fra 1. divisjon høsten 2013.

– Vi rykket ned med penger på bok, og vi valgte å bygge en sterk administrasjon som vi kunne bygge videre på, sier han.

Kongsvinger rykket ikke opp i 2014, men de hadde lagt grunnlaget for en god andresesong, og i 2015 danset rødtrøyene seg opp fra nivå tre.

– Vi fikk igjen for at vi hadde satset skikkelig. Vi hadde trent godt, og stallen vår var også bra, sier han.

For lagsammensettning er noe både Nystuen og trener Luis Pimenta er opptatt av.

– Når vi ser etter spillere som kan forsterke oss, er vi veldig nøye på hva slags typer vi får inn i laget. Vi kryssjekker alle, og vi forhører oss med andre folk som kjenner spilleren. Dette er vi nøye på, forteller Nystuen.

bygd en sterk gruppe

– Hva er det dere har gjort som HamKam ikke har lyktes med?

– Jeg kan ikke svare på hva HamKam har gjort, for jeg vet ingenting om hva de har gjort og ikke, sier Pimenta, før han legger til:

– Men jeg kan godt svare på hva vi har gjort: Vi har bygd en sterk gruppe, med sterke personligheter. De har store ambisjoner, og de pusher hverandre til å trene hardt.

Han tror spillerne trives med hvordan de trener og forbereder seg til kamper.

– De liker hvordan de trener, og de liker hvordan vi spiller. De tror på at de blir bedre av måten vi gjør ting på. Det har vært viktig for at vi har tatt de stegene vi har tatt, sier Pimenta, som er opptatt av utvikling.

– Sist sesong trente vi mye, og vi spilte kamper der spillerne bare var på 70–80 prosent av normal standard. Men vi ønsket hele tiden å bygge videre. Vi hadde en fin miks av gamle og unge spillere, for det er ikke noe poeng å rykke opp med en startellever der alle er over 30 år, sier han.

bygde lag i 2. divisjon

Pimenta forteller at laget hans ikke fryktet å komme opp til 1. divisjon.

– Sesongene i 2. divisjon ble brukt til å trene på det vi måtte forbedre. Da vi klarte å både trene godt og rykke opp, var vi ikke redde for å møte nivået i 1. divisjon. Det er et annet tempo i ligaen, men vi var forberedt på det. Derfor er det ingen av oss som er overrasket over at vi har klart målet om å spille kvalik, forteller han engasjert.

På spørsmål om hvor høyt og langt Kongsvinger kan strekke seg, viser Nystuen hvor mye han tror på det klubben har på gang:

– Jeg ser ingen grunn til at ikke vi skal se oppover. Vi må tro på det vi holder på med, og så må vi fortsette å trene godt, sier han.

Spillerne skryter av opplegget de har i Kongsvinger, men Nystuen mener det fortsatt finnes flere ting å bli bedre på.

– Vi ble nummer fem i 1. divisjon, og da tenker jeg at vi trener som det femte beste laget på det nest høyeste nivået i Norge. Vi har fortsatt en vei å gå, og jeg tenker at spillerne også må fortsette å tenke på den måten, sier han.

lagt krangelen bak seg

Pimenta og Nystuen røk i tottene på hverandre tidlig i sommer, men den saken er lagt død.

For da Kongsvinger slo Sandefjord 1–0 på Gjemselund 6. juni, hadde Pimenta satt daglig leder Nystuen på benken.

Det skapte rabalder.

Nystuen har lagt saken bak seg, og han mener at det må gå an å krangle og diskutere litt innad i en fotballklubb.

– Det skal være takhøyde for å være uenige i en klubb, og det kan gjerne være diskusjoner. Det som ikke var bra i den saken der, var at det kom ut. Slike ting må vi holde internt, sier han.

Spydspissen Mats Cato Moldskred, som har vært med på reisen med KIL, forteller at laget ikke lot seg påvirke av krangelen.

– Vi merket ingenting. Om det var bråk, eller hva det var som skjedde, vet jeg ingenting om. Begge er sterke personligheter, og det er derfor vi lykkes så godt som vi gjør, for at vi har de to. De er dyktige på sitt felt, forteller han.

nøkkelkamp i dag

I dag spiller Kongsvinger sin første kvalikkamp mot Sandnes Ulf på bortebane, og det er trolig en blytung og regnvåt gressmatte som møter laget fra de dype skoger.

Derfor har de kjørt ukens treninger på en humpete og lurvete gressmatte ved Tråstad ungdomsskole en drøy kilometer fra Gjemselund.

– Vi tror på oss selv, og det er ingen grunn til at vi ikke skal lykkes. Vi må se muligheter nå, ikke tro at vi ikke er gode nok, sier Pimenta.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.